Ipocrizii ecologiste: Pe primul loc la izbit “PET”-ul în asfalt pentru te miri ce cauze eco-zăltate, clujenii stau prost la capitolul voluntari pentru “Ziua de Curățenie Națională”

“Sudiștii” ăia din Olt (cu 7.955 voluntari), Giurgiu (cu 5.118 voluntari) și “miticii” din București (cu 3.871 voluntari) sunt, la ora actuală, pe primele locuri ca voluntari înscriși pentru acțiunile propuse de Ziua de Curățenie Națională (15 septembrie).

Clujenii, mari amatori de semnături și marșuri prin cartiere pentru cauze îndepărtate de orice ar fi în ton cu ceea ce se întîmplă în proximitatea lor, sunt de abia pe locul 10 cu 1.500 de înscriși. Problema este că li s-a propus clujenilor să-și facă curat pe lângă casă, dar ei sunt obișnuiți “să facă curat” numai în ograda altora. Ei stau, bine merci, cu ditamai muntele de deșeuri și lacul de levigat de la Pata Rât, fără să sughită vreun protest, dar vuiesc străzile când li se dă chemare să protesteze împotrivă la “exploatarea” de la Roșia Montană, sau cea de la Pungești – ori, orice alt loc unde a înțărcat dracul bălaia!

Așa că organizatorii World Cleanup Day și-au greșit motivarea pentru clujeni. Cele 215 mormane de deșeuri din județ (locul trei pe țară) nu prezintă nici un interes pentru clujeanul ecologist. Altceva ar fi fost dacă organizatorii i-ar fi mobilizat pe clujeni pentru vreun morman de gunoi (dacă se poate chiar inexistent) din vreunul din județele cât mai îndepărtate ale României!

Ar avea de unde să aleagă, în fond România este în topul țărilor care s-au pus pe hartă cu deșeurile din 2.872 de mormane.

Adauga comentariu