Ion Ţiriac este tot mai interesat să investească în Cluj-Napoca. Acum ocheşte blocuri de birouri. Poate chiar The Office

Conform zfcorporate.ro, se întrevede o nouă tranzacție pe piața clădirilor de birouri din Cluj-Napoca. Alături de frații Pavăl, Ion Țiriac se uită la birourile The Office. Explicația dată de sursa citată este rata mică de ne-ocupare, de sub 5%, a zonelor de birouri din Cluj-Napoca. Asta explică și frenezia construcțiilor de atfel de clădiri de birouri în municipiu. Oricum, de când e în tranzacții pentru organizarea unui Turneu WTA 250 cu primarul Emil Boc, ce i-ar putea aduce în conturi 1,5 milioane e euro, Clujul este tot mai atractiv pentru Ion Țiriac.

Fondul NEPI-Rockcastle şi Ovidiu Şandor, care împreună deţin proiectul The Office din Cluj-Napoca, discută cu mai mulţi investi­tori, printre care şi Ion Ţiriac şi fraţii Pa­văl, vânzarea pro­iec­tului, potrivit datelor din piaţa imobiliară.

În cazul unei tran­zacţii, va­loa­rea proiectului ar fi de până în 150 de milioane de euro. Astfel, Clujul ar intra cu The Office în topul celor mai mari tranzacţii de pe piaţa de birouri, după vânzarea The Bridge cu 200 mil. euro şi a Oregon Park cu circa 165 mil. euro către Lion's Head anul trecut în Bucureşti.

În Cluj-Napoca mai sunt la vânzare în acest moment proiecte precum Liberty Technology Park, deţinut de Fribourg Development, diviziunea de real estate a fondului de investiţii Fribourg Capital controlat de Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova şi care doreşte să vândă jumătate din proiect. În vara anului trecut dezvoltatorul imobiliar Omni­cons­truct din Cluj-Napoca, ai cărui acţio­nari sunt Horia Ciorcilă şi Dorel Goia, au vândut proiectul Maestro Business Center de 10.000 mp fondului de investiţii britanic First Property.

Adauga comentariu