Ion Novăcescu + Primăria Cluj-Napoca = Armonie și Iubire Eternă. Berăria Culturală, un eveniment “de mare anvergură” primește și anul acesta bani publici

Relația dintre Ion Novăcescu și Primăria Cluj-Napoca este atât de intimă și armonioasă încât nu mai știm cine ce solicită și cine ce anume dă. Ani la rând, Fundația Armonia, condusă de jurnalistul Ion Novăcescu a primit bani din bugetul local, ca să nu mai vorbim de sediul pentru fundație pentru care a plătit o chirie de nimic către Primărie.

Ion Novăcescu cere bani an de an pentru Berăria Culturală și tot an de an primește. Este atât de bine sudată prietenia armonioasă dintre Primărie și Novăcescu, încât și anul acesta se propune alocarea de fonduri pentru Fundația Armonia. 80.000 lei vor fi alocați din bugetul orașului pentru Berăria Culturală, un eveniment privat, în cadrul căruia se dezbat diverse subiecte. Berăria Culturală se autointitulează “o platformă de exprimare a ideilor şi proiectelor culturale şi comunitare pentru cei care nu au această posibilitate, în special pentru studenţi, dar nu numai”. Ion Novăcescu scrie pe site-ul său că Berăria Culturală este dedicată oamenilor cu idei si minte deschisă, care vor să fie împreună pentru a dezbate temele culturale şi comunitare ale Clujului, la o halbă de bere, alături de prieteni.

Iată ce teme de importanță pentru comunitate au fost dezbătute la Berăria Culturală: pactul frațietății transpartinice la Cluj, selecție de bancuri și povești amuzante reale, diferența dintre trăire și viețuire, familia, între nevoie, lege, taină și interese etc.

Trebuie precizat faptul că au fost situații când s-a perceput taxă de intrare la Berăria Culturală, deși din banul public s-a organizat un eveniment privat.
Numărul de participanți pe care îl adună Berăria Culturală nu depășește câteva zeci de persoane, deci impactul evenimentului susținut de Primărie este de o importanță covârșitoare pentru comunitate. Poate, în cele mai fericite cazuri, depășește 100 de oameni în audiență.

În ședința de Consiliu Local din 29 martie va fi discutată alocarea celor 80.000 lei pentru Fundația Armonia. Proiectul de hotărâre a fost inițiat de primarul Emil Boc și consilierii locali Horvath Anna, Mihaela Rodica Suciu, Rareș Ferdean, Corina Croitoru, Sabin Sărmaș.

Pentru ce a solicitat Ion Novăcescu anul acesta fonduri? Pentru evenimentul “Berăria Culturală în vremurile Centenarului. Cluj 100”. Dacă tot suntem în anul centenarului, Fundația Armonia își adaptează cererea. Indiferent de tematică, suntem siguri că ar fi primit bani. La ce sunt bune prieteniile?

“Anul 2018 este marcat de celebrarea a 100 de ani de la Marea Unire din anul 1918. Centenarul Marii Uniri este sărbătorit de Primăria municipiului Cluj-Napoca printr-o serie de evenimente sub egida Cluj 100. Sesiunea actuală de finanțări este dedicată Centenarului Marii Uniri astfel că majoritatea proiectelor propuse spre a fi finanțate se înscriu în seria evenimentelor dedicate marcării a 100 de ani de la Marea Unire”, scrie în proiectul de hotărâre.

Anul acesta, au fost depuse 297 de proiecte pentru finanțare din bugetul local, din care au fost aprobate 251 pentru finanțare.  

P.S. Poate era mai bine dacă Primăria se hărnicea să salveze brandul Ursus pentru Cluj, decât să susțină Berăria Culturală, un eveniment care adună zeci de oameni în public.

 

Comentarii

gheorghe

26.03.2018 12:43

Suma ceruta pentru Beraria "culturala" este 230 000 lei, vor primi 80 000 pentru ce??!!!

Sorin

18.04.2018 17:33

Novăcescule, ia-ți medicația de pupincurist profesionist și nu mai comenta pe aici. Nu există pe lumea aceasta un limbric mai jegos decât tine! Nici nu ți s-a uscat pe limbă căcatul din curul lui Funar și ai început să lingi la Rus. Încă mai fumegă pe limba ta căcatul lui Ioan Rus și tu amesteci cu diaree de la Boc!

Adauga comentariu