Iohannis va participa la festivitatea de deschidere a Olimpiadei Internaționale de Matematică din Cluj

O serie de oficialități din România și din străinătate (ambasadori, miniștri și alți demnitari de rang înalt) vor participa la festivitatea de deschidere a Olimpiadei Internaționale de Matematică IMO 2018 care se desfășoară în Cluj-Napoca în perioada 3-14 iulie.

Organizatorii IMO 2018 se pregătesc zilele acestea pentru primirea invitaților de rang înalt, care vor sosi la festivitatea de deschidere, programată pentru data de 8 iulie. Potrivit surselor Ziar de Cluj, la festivitate va participa și președintele României, Klaus Iohannis.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj a declarat, marți dimineața, în cadrul unei conferințe de presă că lista participanților de rang înalt (ambasadori, miniștri și alți demnitari) încă nu este definitivă. Se așteaptă confirmarea oficială a participării unora dintre aceștia.

Vă reamintim, că printre participanții de anul acesta se numără și fiul președintelui Siriei, Bashar Al-Assad. El are 16 ani și anul trecut a participat la Olimpiada Internațională de Matematică din Brazilia.

“Sunt mai mulți copii participanți, printre care și copilul președintelui Siriei, care a participat, de altfel, și la Olimpiada de la Rio și care este un component la fel ca oricare altul, al delegației uneia dintre cele 110 țări care participă în competiție”, a spus Cuibus.

Cu toate că provine dintr-o țară cu risc, pentru acest concurent nu sunt prevăzute măsuri speciale de securitate.

“Va participa ca și toți ceilalți pe măsurile care sunt stabilite conform reglementărilor internaționale”, a punctat șeful ISJ Cluj.

Statistic, Olimpiada Internațională de Matematică IMO 2018 înseamnă: 615 concurenți, 110 țări participante, 4 țări observatori, 109 lideri de țară, 109 deputy leaders, 130 elevi ghizi.  

 

Adauga comentariu