Iohannis şi Orban ar face bine să lămurească asta. Muncitorii din Germania s-ar cere acasă şi afirmă că: „Nu vrem să MURIM pe capete!”. Sursele Ziar de Cluj din Suceava susţin că povestea aruncată pe piaţă ar putea fi un FAKE

Această poveste aruncată pe piaţă în mass media de către Monitorul de Suceava prin care se afirmă că românii care au plecat la cules de sparanghel s-ar cere acasă din cauza faptului că "trăiesc un veritabil coșmar în Germania", că "nemții nu respectă condițiile de protecție pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și că li s-a transmis că, în cazul unor controale ale polițiștilor, să spună că totul este în regulă" - este IMPERIOS NECESAR A FI VERIFICATĂ DE CĂTRE AUTORITĂŢI ŞI LĂMURITĂ PUBLIC. Conform materialului, cei cazați în apropiere de Bad Krozingen, locul în care deja și-a pierdut viața un bărbat în vârstă de 57 de ani, muncitorii – majoritatea din Suceava – mărturisesc că stau și câte cinci într-o singură cameră.

„Sunt oameni în izolare care muncesc singuri pe câmp. (...) Se lucrează și în hală la sortat sparanghel, aici oamenii stau unul lângă altul, avem măști pe care le purtăm de 5 zile. Au închis porțile firmei și au pus bodyguard, au mers apoi la oameni în câmp și le-au spus că dacă vine poliția să le spună că e totul bine. Vrem să mergem acasă, nu vrem să murim aici pe capete!”, a povestit, pentru Monitorul de Suceava, o femeie plecată la cules de sparanghel.

Ei bine, colegii de la Ziar de Suceava, care au publicat mai multe materiale despre CONDIŢIILE ok în care lucrează sucevenii plecați în Germania, cred că povestea aruncată de Monitorul de Suceava este inventată.

CITEŞTE: VIDEO Sezonierii din Suceava plecați la muncă în Germania nu au avut pauză nici în ziua de Paște: „Sparanghelul nu așteaptă”

VIDEO Muncitorii suceveni plecați la cules sparanghel în Germania sunt foarte mulțumiți de condițiile găsite: „Aici vii și muncești și pleci cu o grămadă de bani acasă”

"Sandrinio Neagu, autorul articolului din Monitorul de Suceava, refuză să dea detalii despre femeia care i-ar fi declarat ce jale este în Germania. Ceva e putred la mijloc" - afirmă colegii noştri de la Ziar de Suceava. 

"Ne-a contactat cineva din Germania pentru a da de autorul articolului pentru că nu vrea să îi dea numele persoanei care reclamă condiţiile de acolo. Persoana respectivă se ocupă de un ONG care are grijă ca drepturile muncitorilor sezonieri să fie respectate. Autorul articolului însă refuză să-i răspundă la orice întrebare".

De aceea este IMPERIOS NECESARA verificarea VERIDICITĂŢII materialului publicat de Monitorul de Suceava şi preluat mult prea facil de alte entităţi mass media.

 

Adauga comentariu