Ioan Rus le cere iertare tuturor romanilor: "Nu a fost nicio clipă intenția mea să jignesc ori să rănesc pe cineva"

Ioan Rus a publicat astazi o scrisoare deschisa pe site-ul Ministerului Transporturilor, prin care isi cere scuze fata de toti romanii care s-au simtit jigniti in urma declaratiilor pe care acesta le-a facut in urma cu mai bine de o saptamana. Mai os, publicam integral scrisoarea pe care acesta a scris-o astazi la Bucuresti. 

 

"Dragi români, 

 În aceste zile îmi închei mandatul de ministru al Transporturilor. 

Atât în activitatea mea desfășurată în exercitarea funcției publice, dar și în cea politică, am încercat să fiu mai degrabă un om al acțiunii, mai puțin al cuvintelor. Îmi dau seama că felul în care m-am exprimat a cauzat suferință multora dintre dumneavoastră, iar pentru acest fapt am înțeles să îmi dau demisia.

Îmi cer iertare tuturor românilor pentru cuvintele pe care le-am folosit în legătură cu aceia dintre ei nevoiți să plece să lucreze în străinătate în căutarea unei vieți mai bune pentru ei și pentru copiii lor.

Modul în care m-am exprimat nu reflectă ceea ce cred și gândesc. Pentru mine, românii din interiorul și din afara granițelor fac parte din națiune, au aceleași drepturi și le datorăm un respect egal. Pe de altă parte, am cunoscut și înțeleg drama celor plecați departe de casă, eu însumi am în familia extinsă rude, cum am și prieteni, care lucrează în țările europene sau peste ocean. Nu a fost nicio clipă intenția mea să jignesc ori să rănesc pe cineva.

Cred, totuși, că o neglijență în exprimare nu poate șterge aproape două decenii de activitate politică onestă.

În calitate de ministru al Transporturilor am încercat să creez, printre altele, oportunități pentru români de a reveni să lucreze în țară, alături de familiile lor. Master Planul General de Transport reprezintă o astfel de posibilitate. Poate că, pentru cel puțin jumătate dintre românii care muncesc în străinătate în domeniul construcțiilor, începerea lucrărilor prevăzute în Master Planul General de Transport va reprezenta o bună ocazie de a se întoarce în țară.

Timp de trei ani, ca ministru de Interne am inițiat și dus la capăt proiectul eliminării vizelor pentru cetățenii români care circulă în spațiul Uniunii Europene. Am crezut și atunci, cum mai cred și astăzi, că românii sunt o națiune de oameni muncitori care vor arata adevărata față a României în străinătate, vor aduce acasă o nouă cultură, iar modernizarea României va fi,astfel, mult mai rapidă.

Sper ca Master Planul General de Transport, ca plan strategic atât de important pentru dezvoltarea infrastructurii din România, să fie aprobat cât mai curând de către Comisia Europeană și apoi să fie implementat, indiferent de cine va guverna în România. După cum îmi exprim speranța că vor fi continuate măsurile de redresare economică a companiilor din subordinea/ în coordonarea ministerului. Împreună cu specialiștii din minister am reușit, cu eforturi deosebite, ca în mai puțin de un an, să aducem companiile din subordine de la minus, la profit operațional.

Cât despre cum vor arăta și cum vor acționa viitoarele guverne ale României, acest lucru va fi decis împreună de românii din țară și cei din străinătate, atunci când își vor desemna prin vot politicienii care să îi reprezinte.

Cred că este momentul ca România să aibă o altă generație de politicieni. Tocmai de aceea, fac un apel către tineri, care, indiferent de zona politică spre care se simt atrași, să devină noua generație de politicieni care își va construi singură destinul și o Românie mai bună, una în care milioane de români se vor putea întoarce acasă și alte milioane nu vor fi nevoiți să pribegească prin lume.

A fost o onoare pentru mine să fiu în slujba românilor și, de fiecare dată, am încercat să fac tot ce mi-a stat în putere pentru a lua deciziile potrivite pentru țara noastră". 

Comentarii

silvia

25.06.2015 23:48

"Cred, totuși, că o neglijență în exprimare nu poate șterge aproape două decenii de activitate politică onestă."Pai activitatea politica intensa dinainte de 1989 n-a fost onesta? V-au obligat sa fiti presedinte UASCR pe centru universitar ? De ce nu puneti la socoteala si anii aia de vajnic om politic, tov. Rus?Cand va cautau la facultate erati la partid, cand va cautau la partid erati la facultate. Si uite-asa, dintr-un sat de langa Dej, cu un pic de PCR si mai mult de PSD, aparu, prin munca cinstita, unul din marii bogatani ai Clujului, ca deh, "A fost o onoare pentru mine să fiu în slujba românilor și, de fiecare dată, am încercat să fac tot ce mi-a stat în putere pentru a lua deciziile potrivite pentru țara noastră".... si in special pentru mine insumi .N-am tampit chiar toti, tov. Rus. Cei din generatia noastra mai au macar memorie.

user

26.06.2015 14:59

Este rusinoasa exprimarea utilizata in acea emisiune, si ma gandesc cu regret ca aceasta persoana influenteza zi de zi viitoare generatii de tineri ingineri.Afirmatiile sunt cu atat mai grave, tinand cont ca Ioan Rus este profesor universitar! Mesajul dansului a tradat ceva putred din caracterul sau. 

Adauga comentariu