Ioan Coman este geamanul medical al lui Mihai Lucan. Face acelasi trafic de pacienti de la Clujana la clinica sa privata, scotand MAI MULTE MILIOANE ca cifra de afaceri ca Lucan! Dar pe Coman il deosebeste ceva: profiturile-s mici si DUHNESC a evaziune!

Cand m-am gandit la destinele profesionale ale medicilor Mihai Lucan si Ioan Coman, cele mai inalte nume ale urologiei clujene, mi-a venit mereu in minte filmul ala american cu Arnold Schwartzenegger si Danny DeVito, in care cei doi erau frati gemeni, in ciuda diferentelor fizice enorme. 

Chiar daca Mihai Lucan a fost mereu mai descurcaret in viata (cum era DeVito in film), a acaparat mai mult scena lumii prin tupeu, relatii si cascaval, nici Ioan Coman nu a ramas la stadiul de medic de liceu. Jucand perfect rolul victimei in relatia cu Lucan (ba ca lasa de la el, ba ca nu mai rezista cu obrazniciile lui Lucan), perversul de Coman a strans la propriul show alti musterii, deloc putini, din cei ce nu mai suportau obraznicia decadenta a lui Misu. Dar ei sunt gemeni profesional. Si, ca la orice pereche de gemeni, un ochi avizat poate sa cearna diferentele, chiar daca sunt subtile in aceasta mare de asemanari.

 

Preambul in ambulatoriul anchetei noastre. Transplantul de tupeu de la Misu la Nelutu nu a reusit

 

Un las de calibru in toata povestea asta cu Lucan este medicul urolog Ioan Coman. Aidoma altui mare medic crescut in umbra lui Mihai Lucan, l-am numit pe brasoveanul Marius Neculoiu, si el medic primar urolog, Coman a preferat sa manance rahat cu lingurita in fiecare luna din ultimii 20 de ani.

Desi full de bani, Marius Neculoiu, fost senator, fost ce a vrut el, a ramas in creieri cu orgoliul ca vrea si el sa transplanteze. Alungat cu scuipati de Lucan de la Cluj la Brasov, Neculoiu a stat un pic, a plans un pic, a lins scuipatii si s-a intors umil la marele Misu, cerand izbavirea.

 

Coman nu a spus nimic despre practicile lui Lucan, nu a facut nimic concret sa il opreasca, iar din aceasta cauza opinia publica a ramas cu impresia ca "Nelutu" Coman e pita lui Dumnezeu, ca e "altceva" in comparatie cu Lucan. Ziar de Cluj o sa va demonstreze ca nu e. Daca Nelutu Coman era din alt aluat, l-ati fi auzit in ultimele zile, care reprezinta ceasul al paispelea, l-ati fi auzit spunand totusi cate ceva despre mizeria din Sistem, despre practicile jegoase ale Lucanului, despre traficul de organe, despre falimentul Institutului de urologie si transplant. Dar nu, Coman nu a scos o vocala. Fiindca e si el manjit, daca nu de aceeasi coruptie, macar de noroiul lasitatii.

Asta o sa cititi azi in acest articol. Ca Nelutu Coman are toate datele sa poata fi considerat un Lucan perfect, cu suspiciunea rezonabila de a efectua aceleasi practici. Nu suntem procurori, ci jurnalisti de investigatii, dar credem ca e pacat ca numai Misu Lucan sa si-o ia la muzicuta. E chiar nedrept ca Clujul sa nu priveasca cu atentie si la ograda lui Coman. Stim ca lumea medicala si opinia publica considera ca demersul nostru jurnalistic ar fi putut fi indreptat doar spre Lucan, pentru ca, prin daramarea sa, sa ii asiguram piata "de desfacere" lui Coman care ar ramane astfel si cu pacientii lui Lucan. Opiniei publice si lumii medicale, eu ii raspund cu faptul ca SI despre Coman am scris la Ziar de Cluj. De exemplu, in ACEST articol, scris acum 2 ani si jumatate, aratam ceva ce nimeni in presa locala nu a stiut sau nu a vrut sa arate: ca asa zisul razboi dintre Coman si Lucan era unul de fadata. Ca Nelutu Coman era aservit total Lucanului si, cu cea mai moale coloana vertebrala posibila clinic, a transpirat cu generozitate si abnegatie pentru a-l face pe Ciprian Lucan, fiul lui Dumnezeu, conferentiar. Bine, din UMF au mai contribuit la devenirea lui Ciprilica inca doi, un el si o ea, chiar din conducere, dar despre acest episod delicios mai incolo.

 

Analiza comparata Misu/Nelutu. Asemanari si deosebiri

 

Ioan Coman e fratele geaman medical al lui Mihai Lucan, cu ACELEASI deprinderi, cu aceleasi castiguri grandioase la clinica sa privata, la fel de orgolios si de narcisist mediatic, doar ca mai discret si mai putin diliu. Pana sa ajungem sa taiem cu bisturiul, la acestea ne vom referi.

 

a) Absenta imunitatii la susurul mass-media: Subiectii evaluati au o mare dependenta de media. Daca in cazul lui Lucan, absenta unor limbi in cur constante sau a unor ode odioase, l-au dus in sevraj, Nelutu e mult mai ponderat in utilizarea ei. Insa ambii adora heroina expunerii:

Misu, Regele Microfoanelor.

Nelutu, Pajul Microfoanelor.

 

b) Narcisism cronic cu patologie deificanta: Pacientii isi iubesc propriile fiinte enorm, se pretuiesc fara limite. Domnul Lucan a evoluat frumos de la stadiul de Om, la cel de Fiu, apoi de Dumnezeu. Intr-o discutie cu niste prieteni de-ai sai, am aflat ca Lucan il suna constant pe Bartolomeu Anania, caruia i se adresa cu "Tata!", iar Anania ii raspundea mumos: "Fiule!". Anii au trecut, Misu a fost primit in Masonerie, a facut primele 10 milioane de euro, a facut mii de premiere, astfel incat a venit de la sine gandul cel bun, acela ca se indreapta spre deificare. Devenirea inspre dumnezeire a fost in permanenta exprimata imagistic: in birou isi punea poze cu Papa, ca si cum Ioan Paul al II-lea ar fi fost un fraierica-geamantan pe care Misu l-a ajutat in viata, in videouri (si chiar acum, la controlul judiciar) a inceput sa paseasca sprijinit de un baston lucios cu maciulia din aur, semn al senectutii pline de intelepciune, ba chiar si in reclamele din Piata de la A la Z - facute pentru marketingul Lukmed - Misu a avut pretentia sa i se puna poza de mai jos, care exprima pentru orice nespalat sau academician ideea sigurantei pe care un Dumnezeu scoborat din Botosani pe pamant o poate da. Priviti, priviti, oh, muritorilor, zambetul cert si certificant, postura pe care numai un zeu intelept si amabil o poate avea in fata pulimii, mainile suflecate a treaba, cu palmele raschirate in degete ferme precum tentaculele de calamar ce pot linisti pacientul lipicindu-se de bancnotele de 500 de euro si varandu-le pe nesimtite in buzunarul jiletcii.

Misu Lucan, mai tare chiar si ca Dumnezeu pe Google.

 

Conditiile de viata mai vitrege si, probabil, o anumita diferenta de anvergura cervicala, l-au facut pe Nelutu Coman sa ramana la stadiul de narcisism de clasa a 12-a, narcisismul ala virgin de dinaintea pozelor de majorat.

Iata-l mai jos pe Nelutu intr-o poza la batranete ce dovedeste reminiscente manelofage demne de o evaluare a unor colegi din alta specialitate. Daca Nelutu nu ajungea chirurg, vazand poza de mai jos acum 30 de ani, am fi putut lesne sa prevedem care ar fi fost destinul corporal al lui Ioan Coman: probabil ca la degetul mic de la mana stanga cu care tine atat de suav ochelarii, i s-ar fi dezvoltat o "unghie de sare", displazie destul de des intalnita in lumea taximetristilor si a lacatusilor mecanic. 

Acum insa e momentul sa vorbim de ciudatul fetis al lui Nelutu Coman pentru pozele cu ochelari tinuti cu manuta in stil adolescentin. Aparent un rasfat vizual, gestul apare recurent in mai multe ipostaze ale vietii lui Coman:

Hmmm....

 

Hmmmmmmmmm....

Hooooooooo.....

 

Spre deosebire de Lucan, pentru care ochelarii raman un accesoriu inert, minuscul in fata cheliei si ceasului sau de aur, Coman transpira prin aceste poze ideea ca are un fetis pentru ochelari si pozatul in acest sens. In lucrarea din 2009 intitulata "Forensic and Medico-legal Aspects of Sexual Crimes and Unusual Sexual Practices (ISBN 1-4200-4308-0) la pagina 121, Anil Aggrawal ne vorbeste frumos despre "Glass fetishism". Sa citim:

"Fetishistic attraction to people wearing prescription glasses, sunglasses, or cosmetic contact lenses or the act of wearing glasses or the glasses themselves. Other related activities include wearing glasses during sexual acts and ejaculation on glasses".

 

c) Odrasle care sa-i urmeze: Amandoi, si Lucan si Coman, au facut in asa fel incat odraslele lor sa ii urmeze in cariera de medici. Sigur, si aici sunt diferente. Lucan a insistat sa isi faca fiul chirurg, ca si el, si a transformat forta lui in trafic de influenta pentru a-l vedea conf.  A iesit un Ciprian Lucan modest ca si anvergura medicala, o spun toti, nu noi, nespecialistii. De tampit ce e, Lucan senior a facut aceeasi greseala pe care o fac toti imbuibatii post tranzitie de genul Cocos, Umbrarescu. Si-a bagat fiul in mocirla penalului, implicandu-l in mizeria relatiei Lukmed cu Institutul de urologie si Transplant. I-a reusit de minune: Ciprian Lucan da cu subsemnatul la DIICOT, are viata distrusa in aceste momente, iar cariera lui va avea certamente de suferit de pe urma anchetei. 

Ciprian Lucan, chel ca tac-su, dar foarte departe ca talent medical de el

 

Mai precaut, Coman a avut totusi bunul simt sa nu traga de cariera fiului sau in UMF. Radu Tudor Coman e medic specialist in Epidemiologie, dar tatal sau a preferat sa il faca manager la clinica sa privata, EndoPlus, ca sa invete business-ul, decat sa ii faca pe pile o cariera universitara falsa.

 

d) Obsesia pentru transferul pacientilor de la Stat la Clinica Privata: Sa trecem in sfarsit la un registru serios. Aparent, de aceasta boala imorala, si, de acum, penala, credeati ca a suferit doar Misu Lucan. Ati gresit. De ani de zile, bolesnita l-a molipsit si pe Coman. Lucan plateste la DIICOT cu audieri si dosare penale. Am scris mereu despre cum cara Lucan pacienti de la Stat, ii factura gros la Lukmed si ii intorcea la odihna la Institutul de stat, facand milioane de euro.

In timp ce noi si procurorii DIICOT il vedeam DOAR pe Lucan, in spate, acoperit de excesele lui Lucan, Coman isi construia un imperiu la fel de mare. Ba eu, Liviu Alexa, ziarist de investigatii, vin si va spun in exclusivitate ca Imperiul ENDOPLUS, clinica privata a lui Ioan Coman, a devenit in ultimii ani un business MAI MARE ca Lukmed.

Imi place sa vorbesc pe dovezi si pe cifre.

Iata datele financiare ale Lukmed:

Acum sa ne uitam la cifrele de afaceri ale Endo Plus, clinica detinuta de Coman prin societatea E URO SRL (J12/66/2002) pornita in acelasi an ca si Lukmed, adica in 2002 :

Deci, domnilor procurori clujeni, domnilor procurori bucuresteni, domnilor de la ANAF, dragi meseni, dragi pacienti si dragi cititori: ce observam noi la analiza acestor doua situatii financiare?

Pai, observam asa:

- ambele clinici private se ocupa cu acelasi lucru

- ambele au inceput in acelasi an

- observam ca cifra de afaceri a lui Endo Plus, clinica lui Ioan Coman, a fost in 2015 si 2016 cu 50 la suta mai mare decat a lui Lukmed

 

A patra observatie si cea mai importanta nu o sa o mai pun cu liniuta, ci o sa o evidentiez in mod special.

Se observa ceva ingrijorator la capitolul PROFIT in dreptul clinicii lui Coman: ca cifrele de profit sunt foarte mici la Endo Plus. Aproape ca ti-e si mila de Coman ca abia a avut din ce trai in ultimii ani. Daca in Cluj ar fi existat doar Endo Plus si Coman, cifrele de profit EXTREM de mici declarate de Coman (exemplu 2015: profit de 40 000 euro la 1,3 milioane cifra de afaceri, adica 3% margine) ar fi parut normale. 

Dar... ghiniooooon! Putem compara evolutia profitului declarat de Coman, extrem de mic, cu evolutia profitului declarat de Lucan. Oricat de Mengele, hraparet, nesimtit si cremenal ar putea fi Lucan considerat, trebuie sa remarcam ca a declarat an de an profituri fabuloase. La aceleasi cifre de afaceri ale Lukmed, Endo Plus a declarat mizilicuri, cu acelasi numar de angajati.

In 2013, la o cifra de afaceri de 1,23 milioane euro, Lucan declara profit de 500 000 de euro! Nene, e o mare diferenta fata de cei 40 000 de euro ai lui Coman.

Iar asta mie imi miroase a evaziune, domnule Coman. Daca pana si tatal matrapazlacurilor cu bancnote, l-am numit pe Mihai Lucan, a avut oua sa declare profituri ce par corecte pentru genul asta de clinica, ma intreb cum de dumneavoastra nu ati reusit in NICI UN AN sa declarati mai mult de 250 000 de euro (si asta a fost doar un an), cum se poate, domnule Coman?

 

Dragii mei cititori, 

Nu m-au interesat niciodata aplauzele, dar nici scuipatii primiti pentru munca mea. Sunt sigur ca aceasta investigatie care deschide un nou drum - spre Coman - va atrage admiratie si contestari deopotriva. 

Dar, indiferent ce credeti despre mine, cifrele nu mint. Iar sus, mai sus, aveti cifre. In urmatoarele luni, lumea medicala clujeana (si nu numai) va cunoaste profunde transformari. Ancheta cu Lucan a deschis in sfarsit un drum mai luminos spre curatarea lumii medicale de dumnezei si spertari. Procurorul care ancheteaza cazul Lucan va da sperante si altora, sa nu se mai teama de smardoi medicali care si-au facut institute din banii statului, dar pe persoana fizica. Oameni care controleaza universitati si schimba destine academice, oameni care fac din alti oameni indivizi mai egali ca oamenii, bani murdari platiti pentru speranta unor zile in plus, toate acestea o sa fie sub lupa. S-o fi amanat pentru 2019 seria finala din Game of Thrones, dar, pentru Romania, saga caderii dumnezeilor medicali abia incepe. 

Caldura de acum e inselatoare. Winter is coming. 

 

PS: Orice informatii aveti despre Ioan Coman, dati-le pe liviu@ziardecluj.ro ! Si nu va limitati la Coman, mai avem si alti dumnezei si sfinti medicali la Cluj...

Comentarii

A.

06.01.2018 09:37

Ce bine le zici. Caderea unui mare colos atrage si stalpisorii mai mici după el. Coman asta ;se vede din poze ca e servil si ciudat

raducu

17.01.2018 16:04

La coman la endoplus lucreaza rezidentii gratuit!!!din lipsa de personal obliga rezidentii sa mearga acolo zi si noapte!pacienti care platesc mii de euro sant operati de rezidenti!EVaziune fiscala mare!

Rachita Nicolae

06.01.2018 12:01

Daca veti mai avea timp,cand veti avea timp(?) si ati mai cerceta si analiza activitatea si a altor discipoli ai maestrului Misu Lucan,veti constata ca mai sunt,din pacate,invatacei ai"Scolii de Arte si Meserii"-M.LUCAN,care pe perioada efectuarii stagiaturilor si rezidentiatelor,sub directa obladuire a profesorului-dumnezeu, au acumulat si aprofundat acelesi deprinderi si apucaturi,in a jecmanii pacientii in goana lor fara scrupule,de a se imbogatii cu orice pret;este vorba despre actualii doctori-chirurgi si urologi ai Compartimentului de Urologie din cadrul Spitalului Militar de Urgenta"dr.C-tin Papilian"din Cluj,care il au in frunte pe unul din cei mai hrapareti medici,pus pe capatuiala, dr.Florin Dinca.

olanescu dorin

06.01.2018 12:04

Prof. Coman care m_a operat in clinica privata,este un medic si un om deosebit . Stimez presa insa trebuie sa va informati inainte de a fsce asemenea asemanari.Prof Coman,dupa operatie m-a tratat GRATUIT mai bine de 6 luni

Liliana

06.01.2018 13:41

Normal că vă vede gratuit dupa ce ați plătit mii de euro pentru o operație...:-) Faptul că veniți la control și vă spune ..." D-le Olanescu, cum sunteți, bine?" Bine...răspundeți dumneavoastră... "No bine, mă bucur că sunteți bine, astăzi nu veți plăti nimic...:-)"Acest tip de "control" în care pacientul așteaptă ore întregi să fie văzut timp 30 secunde de către profesor ar putea foarte bine să fie făcut și prin telefon de către secretara acestuia...:-)În fine... Acești dumnezei sunt de fapt creați de noi, cei care i-am ridicat în slăvi și pe care-i credeam pentru orice prostie ar scoate pe gură... Eu personal m-am lămurit cu mulți profesori din medicina românească, care își folosesc parafa exclusiv pentru a face bani, de multe ori venind cu propuneri de a forța indicațiile tratamentelor.Singurul Profesor din Cluj , care mi-a impus respect maxim , a fost Profesorul Constantin Ciuce, de la Chirurgie 1, care am înțeles că va pleca la Regina Maria... Respect, d-le Alexa, pentru aceste investigații și sper să nu vă opriți aici!  

Liliana

06.01.2018 12:06

Draga Liviu,
Cu acest articol m-ai convins, în sfârșit, că ești un tip echidistant! După atâtea zile de tras în Lucan, aveam o ușoară senzație că ești plătit și de Coman...😃
Dar, acuma mi-ai dovedit că ai sânge în instalație... :-)
Într-adevăr, acești doi "dumnezei" locali au foarte multe lucruri în comun, fiecare dintre ei având stilul sau...
Lucan, pe de o parte, e un tip care e foarte arogant, vorbește cu tine de sus și trebuie să fii foarte atent ce vrei să-i spui ca să nu-l superi... Te face să te simți că ești o formă de viață inferioară și că trebuie să fii fericit că o ființă divină ca el și-a făcut timp câteva secunde pentru a vorbi cu tine... Deci, Lucan folosea metoda profesorului inabordabil, foarte ocupat, pe care nu te duci să-l deranjezi pe gratis...
La cealaltă fabrică de bani, adică la profesorul Coman, lucrurile sunt mult mai elaborate... Pentru cei care nu știau, doctorul Coman a obținut titlul de profesor(la fel ca și alții din UMF) printr-o mică combinație... El, până acum câțiva ani era conferențiar la catedra de urologie. Fiind conștient că atâta timp cât Lucan este în viață, acesta nu-l va face niciodată profesor, s-a inventat la nivelul UMF o găselniță perfectă, adică Școala de Moașe.!
Sub îndrumarea prietenilor sai, prof Baciut și Anca Buzoianu, Neluțu Coman și-a îndeplinit visul de a avea și el parafă de profesor, că na, cu titlul asta e clar că poți face bani mai mulți la noi în România. Deși avea titlu de conferențiar în urologie, l-au făcut profesor la Școala de Moașe...! Până la urmă, nu contrează unde ți-ai obținut titlul de profesor, că pe romanii noștri care vor să arunce cu banii nu-i interesează lucrul ăsta...
Mai sunt și alți profesori care și-au obținut titlul acolo, de ex. prof. Mihu de la Stanca, care este și acționar la Novogyn... Un alt exemplu este și profesorul Orasan de la dermatologie, puțină lume știind că el este profesor la catedra de fiziologie, în rest este un simplu medic primar de dermatologie. Însă așa e pe la noi, dacă nu ai titluri, lumea nu te caută...
Să revenim, deci, la "profesorul" Coman... El are un merit deosebit în marketingul de servicii urologice clujene, unele tipare fiind împrumutate de la Lucan...
Deoarece Lucan se lauda cu transplantul sau crioterapia, trebuia și Coman să vină cu ceva nou... A venit cu chirurgia robotica, un fel de afacere privată în spital de stat, deoarece consumabile pentru operațiile cu robotul erau subvenționate de stat până la un anumit număr... Eu nu cred că pacienților li se spunea tot timpul câte kit-uri au mai rămas... În fine, după ce Neluțu s-a lansat cu ajutorul robotului, acuma are foarte mulți pacienți în privat, unde le vorbește frumos, îi ia pe ocolite și ajung să plătească chiar mai mult decât la Lucan... :-)
Legat de evaziune, e greu de spus... Lumea vorbește că la Coman doctorii și asistentele care merg sa-l ajute sunt bine plătiți, de aceea domnul profesor de moașe este iubit și respectat de personal... La Lucan era altă treabă... La Lukmed personalul erau plătiti cu salariul minim pe economie, deoarece mergeau forțat acolo, de frică să nu-i dea afara de la Clinica de stat... În plus, la cati bani făcea Lucan din șpăgi, interesul lui era să - I albească într-un număr cât mai mare, pentru a putea justifica la un eventual control proveniența lor...
Povestea celor doi "gemeni" ar trebui sa le fie de învățătură pacienților clujeni și nu numai...
95% din bolile urologice pot fi rezolvate de urologi obișnuiți (medici specialiști sau primari) și faptul că cineva deține un titlu universitar, nu-l face neapărat mai deștept sau mai îndemânatic pe acel doctor... Mai ales că și titlurile astea universitare ați văzut cum se obțin... :-)
Eu am fost pățita (adică jecmanita) cu ambii profesori și ulterior am ajuns la concluzia că dacă eram mai cu picioarele pe pământ, îmi puteam rezolva problema mult mai rapid și mai ieftin cu un "deloc simplu" medic specialist din Cluj...

Rachita Nicolae

06.01.2018 12:25

Multumesc lui Dumnezeu ca existati,D-le Liviu Alexa!;prin d-voastra ni se face multora,care am trecut,din nefericire, pe le cei doi"corifei"ai medicinei clujene,macar o reparatie morala;va informez ca multi invatacei,ai acestora,acum"mari"urologi,fac c-am acelasi lucru,insa la un nivel ceva mai mic,dar tot isi incalca juramantul lui Hippocrate.

Ion

06.01.2018 16:43

Asemenea medici sunt in intregul sistem medical romanesc...si cu doua flori nu se face primavara ...dar e bine si asa

Dafin

06.01.2018 20:03

ce este de ras la articolul tău Liviu Alexa este faptul ca sub articol ai reclama la institul RoNeuro, fa bine și investighează pe acolo, și vezi un mare nume medical care comercializează medicamente exact in domeniul lui de activitate

Liviu Alexa

06.01.2018 22:11

boule care esti bou, e reclama google, independenta de noi. da-te-n pizda ma-tii de las, spune ce ai de spus, lasule: ca dafin comercializeaza. detest jegosii anonimi ca tine

Luca

06.01.2018 23:40

Vin cretinetzii sa troleze? Da-le-n gura de javre imputitzite care sunt capabile pentru un supt de pula sa tzina partea unor criminali!

danutz

07.01.2018 02:12

ce tristețe pe sugacii lui Lucan că nu se mai pot juca cu coaile sale grase cu limbuța lor cea roza.cum mai sigeau ei si mai licaiau!si-acum vrei sa le iei si coaiele si gaura curului lui Coman de la supt?!nasol!

Adauga comentariu