Politica

Ioan Bîldea îl acuza pe Emil Boc, actualul său coleg de partid, că „face achiziții publice cu dedicație specială, pe banii clujenilor”

Ioan Bîldea, consilier local PNL și mare liberal, în prezent coleg de partid cu Emil Boc, un alt foarte mare liberal – democrat liberal, național liberal, nici nu mai contează! – îl acuza pe Boc, în anul 2013, de un lucru foarte grav (cel puțin sub aspect moral): „Emil Boc face achiziții publice cu dedicație specială, pe banii clujenilor”.

Despre ce era vorba? Vicepreședintele TNL Cluj-Napoca, Ioan Bîldea, afirma în 2013 că Emil Boc căuta artiști care să „îi recreeze” pe clujeni de Ziua Națională pe baza unor criterii care nu lăsau loc de prea multe oferte – „cu dedicație” – și pe foarte mulți bani din bugetul public, pe sume nejustificat de mari.

Conform lui Ioan Bîldea, edilul căuta „două trupe care au avut cel puțin o piesă în top 10 cele mai difuzate cântece ale anului 2013, iar din cele două cel puțin una să fi reprezentat România la Eurovision și să fi lansat cel puțin 7 albume”, cele 3 criterii însumând 70% din punctajul total necesar adjudecării contractului. 

Cu toate că suma din bani publici alocată acestui eveniment era de 70 000 de lei plus TVA, plus transport, cazare și masă pentru cele două trupe, criteriul ofertei financiare era unul neglijabil, cu o pondere de numai 30% din punctaj, primarul nostru drag fiind mână largă atunci când era vorba, desigur, de recreerea clujenilor. 

Bîldea mai arăta, în acel an în care se exprima liber – pentru că acum tace și face campanie celui pe care ani de zile l-a criticat – că „proiectele europene ale orașului agonizează în tot felul de blocaje administrative, iar primarul Emil Boc dorește să asculte doar artiștii care au participat la Eurovision.”

„La cum sunt formulate criteriile, mai lipsește doar cerința care să indice cu ce literă să înceapă numele celor două trupe”, mai considera ironicul Bîldea, acuzându-l astfel pe Emil Boc de favoritism, de faptul că inventa criterii „cu dedicație” în așa fel încât să fie sigur că doar artiștii – de casă – pe care îi viza se vor încadra și îi vor putea recrea pe clujeni pe bani grei. 

Bîldea vedea gestul primarului Boc drept unul lipsit de patriotism local, pentru că exageratele sale criterii îi descalificau din start pe artiștii clujeni valoroși, care nu aveau cum să se încadreze în acest adevărat „pat al lui Procust” inventat de primar. 

Între timp, PDL-ul lui Emil Boc s-a contopit cu PNL-ul lui Bîldea, iar cei doi au devenit coledzi și prieteni. Bîldea tace și face campanie pentru liberalii săi mascați, foștii pediști, pe care până acum îi „demasca” și îi acuza de toate cele.

În consecință, toată lumea e mulțumită acum în Clujul nostru drag în care oamenii sunt buni și uită, fără a îi mai interesa ce a fost, uitând chiar și faptul că istoria, dacă nu vrei să înveți nimic din ea, inevitabil se repetă.

Foto: arhiva Făclia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *