Ioan Bene și Alina Bica, prinși în Italia. Urmează să fie aduși în România

Controversatul afacerist clujean Ioan Bene a fost capturat în această seară în Italia, unde a fugit, fiind condamnat în 2 dosare penale.

Potrivit Poliției Române, atât Ioan Bene, cât și Alina Bica au fost capturați și urmează în 24 de ore să se judece cererea de extrădare.

„În această seară, au fost depistați pe teritoriul Italiei doi urmăriți internațional: Bica Alina Mihaela - urmărită internațional, cu mandat european de arestare, pentru infracțiunea de favorizare a infractorului, fiind condamnată la 4 ani de închisoare; și Bene Ioan - tot urmărit internațional, fiind condamnat la 6 ani și 2 luni de închisoare pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri și uz de fals”, a anunțat Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române.

Acesta a spus că nu poate face mai multe precizări, dar că, „în acest moment, cei doi sunt în custodia colegilor din Italia”.

Întrebat dacă Bica și Bene au fost arestați în același timp, şeful IGPR a explicat: „Au fost descoperiți în aceeași zonă, dar nu pot oferi mai multe detalii”.

„Vor fi prezentați unei instanțe, care va dispune demersurile de a-i aduce în țară”, a precizat Liviu Vasilescu.

Pe numele lui Ioan Bene au existat două mandate europene de arestare: unul pentru condamnarea în dosarul „Mită la Consiliul Județean” și unul pentru condamnarea în dosarul de evaziunea fiscală de la București.

La un calcul simplu, în cazul în care Ioan Bene ajunge în România, va sta încarcerat timp de 5 ani, fiind contopite o parte dintre pedepse.

Alina Bica a fost condamnată definitiv, în noiembrie 2019, la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Alina Bica, fugară din România, a fost dată în urmărire internațională pentru executarea pedepsei, conform procedurii.

Potrivit surselor Ziar de Cluj, Elena Udrea, ”colegă” de fugă în Costa Rica cu fugara Bica, a “scanat” si ea varianta de a fugi în Italia, în cazul unei condamnări cu executare.

Citește șiExclusiv! Ioan BENE a primit a DOUA sentință de închisoare cu executare. Afaceristul clujean a fugit în ITALIA pentru a doua oară!

UPDATE

„În urma cooperarii poliţieneşti internaţionale, precum şi a bunei relaţii instituţionale între ministrul afacerilor interne din România şi ministrul de interne Italian, în această seară, polițiștii din Italia au identificat şi reţinut doi urmăriţi internaţional: Bica Alina Mihaela, urmărită internaţional în baza Mandatului European de Arestare emis de către Tribunalul Bucureşti, pentru favorizarea făptuitorului. Aceasta are de executat 4 ani închisoare; Bene Ioan, urmărit internaţional în baza Mandatului European de Arestare emis de către Tribunalul Bucureşti, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, dare de mită, evaziune fiscală. Acesta are de executat 6 ani si 2 luni inchisoare”, a precizat Poliția Română.

 

Adauga comentariu