Ioan Aurel Pop va fi rector până în anul douăzeci douăzeci!

Noul președinte al Academiei Române rămâne deocamdată și în funcția de rector al Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, deși imediat după numirea sa la academie a spus că va renunța la rectorat. 

Senatul UBB, întrunit în ședință în această dimineață, nu a reușit să se pună de acord cu privire la asigurarea unui interimat până în 2020 sau organizarea de alegeri anticipate. Ori chiar varianta cea mai proastă, asumarea celor două sarcini de către istoricul clujean. Problema a fost pasată comisiilor senatului, care vor trebui să prezinte o propunere în acest sens la ședința extraordinară de săptămâna viitoare, la o dată neprecizată încă. 

Conform surselor noastre, miza cea mare o reprezintă semnătura magică de ordonator de credite, iar varianta propusă va fi cea a interimatului asigurat de către unul dintre prorectorii actuali. Și cele mai mari șanse le au Dan Lazăr - Finanțare, fonduri europene, creditat cu o viziune liberală și Ioan Bolovan - Administraţie şi patrimoniu, implicat recent într-un scandal de plagiat.  

Amintim că numele lui Ioan Aurel Pop a apărut recent pe o listă a colaboratorilor aflați în legătură cu UM 0225, unitatea din cadrul Departamentului Securităţii Statului (DSS) care se ocupa de urmărirea emigraţiei româneşti, listă publicată în Revista 22 de cercetătorul Mădălin Hodor. „Nu am semnat niciun acord de colaborare, cu nici o formă a securității, interne sau externe”,  a răspuns președintele Academiei Române acuzațiilor aduse. 

Adauga comentariu