Investitorii din Buftea de Cluj care trebuiau să vină în iunie sosesc, de fapt, în septembrie. Sau poate nu. Lucrările la alunecările de teren sunt în întârziere

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat, joi, că în aproximativ o lună și jumătate vor veni primii chiriași în Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC) – Buftea de Cluj. Anunțul său vine după ce Alexandru Coroian, directorul Cluj Innovation Park (societatea care administrează CREIC și TEAM) spunea că de fapt investitorii sunt așteptați în iunie, cel târziu în iulie.

Primii chiriași care vor sosi în Lomb vor folosi drumul alternativ de acces, care este o uliță de sat, fără asfalt. Aceasta pentru că drumul cu patru benzi este în mare întârziere din cauza alunecărilor de teren. Chiar și lucrările de consolidare a terenului sunt în întârziere. Cu toate acestea, conducerea Primăriei a trecut la întocmirea unui regulament pentru investitorii care vor veni în CREIC – Buftea de Cluj. Rămâne de văzut cât de repede vor ajunge investitorii, în condițiile în care au mai fost vehiculate diferite termene.

“Lucrările la alunecările de teren continuă, avem acolo patru firme care lucrează. Pe o componentă suntem în întârziere datorită alunecărilor de teren, dar în același timp am reușit să amenajăm un alt drum de acces la acest centru, un drum care nu este asfaltat, dar care este într-o stare excelentă și se poate merge fără niciun fel de probleme și estimez ca circa într-o lună și jumătate să avem primii chiriași în zonă. Regulamentul este astăzi în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca. Trebuie să stea 45 de zile în dezbatere publică după care intră în Consiliul Local. Lucrările sunt gata, centrul este funcțional, toate utilitățile sunt acolo – apă, gaz, curent, canalizare. Inclusiv tarifele sunt în dezbatere publică în regulament, ce categorii de companii pot să vină, deci toate lucrurile sunt foarte clare. Avem discuții avansate cu niște companii și instituții foarte, foarte puternice și sper să fie plin în următoarele luni”, a declarat Dan Tarcea, joi, la un post de radio local.

Vă reamintim că Alexandru Coroian declara în urmă cu două luni că primii investitori vor sosi în iulie.

“Practic a început funcționarea, noi funcționăm, dar așteptăm rezidenții. În iunie veți avea pe masă regulamentul care va include procedura de selecție. În iunie, poate în iulie vor fi primele contracte semnate. Lucrările de amenajare a drumului de acces se află în plină desfășurare, iar conform asigurărilor primite de la ei, într-o săptămână drumul de acces va fi utilizabil”, a spus Coroian.

Nimeni nu suflă o vorbă despre alunecările de teren de la TEAM, clădirile de lângă CREIC. Platforma din beton s-a crăpat sub presiunea pământului care o ia la vale, iar fundația unei clădiri este vizibil afectată.

Comentarii

hater

12.07.2018 21:08

Logica de vice: lucrările la alunecările de teren continua (...) pe o componenta sunt in întârziere datorită alunecărilor de teren 😂 E logica beton, este? Adică cei ce lucrează la remedierea alunecărilor de teren sunt întârziați chiar de obiectul muncii. 

Adauga comentariu