Investiţii inutile la Floreşti. Primăria schimbă gazonul unui teren de fotbal cu 267.605 de euro

Comuna Floreşti, cea mai populată şi bogată comună din ţară, are suficienţi bani la buget încât să îşi permită investiţii inutile pentru aşa-zisa creştere a calităţii vieţii cetăţenilor săi. O licitaţie, zicem noi  "cu dedicaţie", va face ca singurul teren de fotbal cu iarbă naturală din satul Floreşti să aibă gazon sintetic.

Floreştiul duce o lipsă acută de spaţii verzi şi locuri de relaxare amenajate pentru cetăţenii comunei. Cu toate acestea, administraţia locală, în loc să promoveze proiecte care să ducă la o creştere a calităţii vieţii cetăţenilor, preferă să arunce banii pe apa Someşului. Cel mai recent exemplu este procedura de achiziţie publică demarată de Primăria Floreşti în 7 septembrie prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziţie Publică (SEAP). Conform anunţului de intenţie se doreşte înlocuirea gazonului natural cu gazon sintetic la Baza Sportivă amplasată pe strada Stadionului.Tipul procedurii este cerere de ofertă/procedură simplificată - într-o singură etapă. Criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 25.09.2017. Pentru această investiţie atât de stringentă pentru floreşteni, Primăria este dispusă să cheltuiască nu mai puţin de 1,204,225.57 RON, adică 267.605 de euro.

"Proiectare şi execuţie  - EXECUTIE GAZON SINTETIC LA BAZA SPORTIVA, str. Stadionului, Com. Floresti Jud. Cluj, după cum urmează : Lucrări de colectare şi evacuare a apelor pluviale prin drenuri transversale realizate la o distanţă de 8.20 metri şi un dren colector longitudinal, amenajat în partea de nord, în afara suprafeţei de joc. După realizarea acestor sisteme de colectare şi evacuare a apelor pluviale se va realiza un nou sistem suport pentru montarea unui covor de gazon sintetic. Se va întocmi PT si se vor executa lucrări de : Amenajare teren sintetic. Valoare estimată: 1,204,225.57 RON", se arată în anunţul de intenţie publicat pe site-ul e-licitaţie.ro.

Ziar de Cluj îi propune primarului Horia Şulea ca, după ce va înlocui gazonul natural cu cel sintetic, să schimbe şi denumirea străzii din strada Stadionului în "strada Gazonului Sintetic". Astfel floreştenii care îşi petrec zilnic ore în trafic vor avea alte subiecte de discuţie până cînd vor demara lucrările la Centura de Sud care, ar fi trebuit să fie finalizază, conform promisiunilor post electorale, peste fix 9 zile. 

Comentarii

bodor bertalan

21.09.2017 17:18

Pe langa cele scrise de mai sus, as mai adauga: strazile foarte inguste, nu sint trotuare si, unde sint, nu-s circulabile, pline de noroi si de praf. Unde-s piste ptr. biciclete, lipsa cosurilor de gunoi de-a lungul strazilor; marginile drumurilor nu sint curatate de buruieni, indicatoarele de avertizare indoite, intortocheate,,,,,,

Adauga comentariu