Investiție inutilă, veceu la preț de apartament, nefuncțional în plin Centru ”smart”!

 „Investiție inutilă, veceu la preț de apartament, nefuncțional în plin centru!”, ne-a transmis un clujean, care a trimis pe adresa redacției și două fotografii cu buda publică ”smart”, dar defectă, din buricul târgului:

În anul 2018, Primăria Cluj-Napoca a plătit 190 000 de euro pentru patru WC-uri publice care se spală singure și sunt atât de deștepte încât anunță când li s-a terminat hârtia și materialele de curățenie.

Un proiect care propune cumpărarea a patru toalete smart a fost declarat câștigător în 2017, în cadrul concursului de bugetare participativă.

În urma unei licitații, au fost cumpărate patru toalete ”smart”, care au costat aproape 50.000 de euro fiecare.

„Sunt toalete speciale, construcţii închise, este vorba de o capsulă din inox care permite accesul persoanelor cu dizabilităţi. Toaletele dispun de un sistem automat de igienizare completă, cu senzori. După ce un utilizator a folosit toaleta, aceasta se închide complet, se igienizează singură peste tot, astfel că următoarea persoană care intră va găsi un spaţiu complet igienizat. De asemenea, sistemul electronic al toaletei va semnala de fiecare dată când se termină consumabilele şi materialele de curăţenie”, a declarat acum 3 ani Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei, citată de Mediafax.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a achiziționat, în plină pandemie, pentru parcurile din oraș, toalete publice care valorează fiecare cât o garsonieră. Mai exact, acestea costă 260.610 lei fiecare, echivalentul a 53.845 euro, scria antena3.ro, în urmă cu un an.

La fel ca celelalte investiții ”smart” ale Primăriei Cluj-Napoca, și aceasta s-a dovedit a fi una nefuncțională, inutilă. Important e că, în momentul inaugurării buzilor, acestea au contribuit la buna imagine publică a primarului și a orașului. Pentru cine are nevoi fiziologice imperioase, în Cluj sunt perfect funcționali boscheții.

Adauga comentariu