Invazia căruțelor: Clujul susține transportul ecologic

Clujul este un oraș al contrastelor: pe de o parte este mărginit de un muuunteee de gunoi la Pata Rât, de care nici că-i pasă, iar pe de altă parte de cea mai mare comună-dormitor din țară, Floreștiul. Pe de o parte primăria clujeană sponsorizează, din banii noștri, alimentarea autoturismelor acționate electric, iar pe de altă parte mijloacele de transport cu un cal putere circulă nestingherit pe drumurile europene din Cluj. 

Imaginea de mai sus a fost surprinsă în seara zilei de ieri, pe singurul drum european care leagă Floreștiul de Cluj-Napoca. Prin urmare, nu doar avansul tehnologic face reclamă bună orașului de pe Someș, ci și preocuparea constantă a administrației locale pentru transportul ecologic. 

Reprezintă atelajele cu tracțiune animală o alternativă ecologică la mijloacele de transport care poluează aerul? Conform Strategiei de Dezvoltare a Clujului, pierdută prin sertarele primăriei, precum și a imaginii de mai sus, pare-se că da. Transportul alternativ, cu căruța, pare mai viabil decât programul ratat BikeSharing ori al pistelor de biciclete inexistente.

Acest tip de transport ecologic se află la mare căutare în Cluj, fiind practicat îndeosebi pe Bulevardul Muncii, dar și pe alte trasee importante din oraș. 

La Cluj se poate! Cel mai probabil, acest program-pilot privind introducerea mijloacelor de transport cu un cal putere, va fi introdus cât de curând și în celelalte orașe din țară. 

 

 

 

 

sursa foto: infotrafic jud cluj/facebook

Adauga comentariu