Între fantezie și realitate: cică, drumul de acces la investițiile din Lomb va fi utilizabil într-o săptămână. Și la vară vin investitorii. Dar cum rămâne cu alunecările de teren?

Alexandru Coroian, directorul societății Cluj Innovation Park, care administrează investițiile din Lomb (Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative – CREIC - și Centrul de sprijinire a afacerilor – TEAM) avansează niște termene care merg spre fantezie: drumul de acces spre Lomb va fi accesibil într-o săptămână și primii investitori vor veni în iunie, cel târziu în iulie. Trebuie să ținem cont de nuanța exprimării directorului societății Cluj Innovation Park : drumul va fi accesibil, nu va fi gata. Adică, va tasa niște pietriș și va mai aștepta niște alunecări de teren. Apoi, dacă se surpă iarăși drumul, apare eterna scuză a administrației publice locale – nu ei sunt de vină, ci alunecările de teren.

“În ceea ce privește stadiul pregătirilor pentru a începe funcționarea acolo, acestea sunt în linie dreaptă, aceasta însemnând că avem conectate apa, gazele, partea de curent se află în lucru și va fi gata într-o săptămână – două, iar partea de ape menajere este de asemenea spre final. Din alte puncte de vedere, suntem în stadiu avansat cu pregătirea obținerii autorizației de funcționare, să obținem autorizație ISU, semnarea contractelor pentru furnizorii de utilități (apă, curent, gaz), lucrările de distribuție sunt aproape gata, iar odată cu ziua de astăzi practice contractul de administrare ne va permite să derulăm procedurile pentru selecția viitorilor rezidenți. Din acest punct de vedere pot să vă informez că practic în următoarea ședință veți avea pe masă regulamentul parcului industrial Cluj Innovation Park”, a declarat Alexandru Coroian, în ședința de Consiliu Local de luni, 14 mai.

Este atât de optimist încât crede că până la finalul anului, atâtea firme vor fi în Lomb, că nici nu mai este loc să arunci un ac.  

“Ne temem că spre finalul anului nu o să mai avem spații în această structură”, a precizat Coroian.

Într-o săptămână, drumul de acces va fi utilizabil.

“Practic a început funcționarea, noi funcționăm, dar așteptăm rezidenții. În iunie veți avea pe masă regulamentul care va include procedura de selecție. În iunie, poate în iulie vor fi primele contracte semnate. Lucrările de amenajare a drumului de acces se află în plină desfășurare, iar conform asigurărilor primite de la ei, într-o săptămână drumul de acces va fi utilizabil”, a spus Coroian.

Vă reamintim că în dealul Lomb alunecările de teren sunt atât de puternice încât aleile, trotuarele și platformele din beton de la TEAM sunt afectate serios de alunecările de teren.

Citește și:

Plimbare prin "investiția Tetris" din Dealul Lomb a municipiului Cluj-Napoca – VIDEO

SE SURPA minciunile lui Boc, facute pe banii nostri! Centrul de Excelență în Alunecări de Teren și Bălării, un produs postapocaliptic din Clujul de cinci stele – FOTO


 

 

Adauga comentariu