Într-un an, guvernarea liberală ne-a împăducheat bugetul cu încă 14.000 de pile, cunoştinţe şi relaţii

În luna octombrie 2020 lucrau la stat doar 1.240.000 de persoane. Dar, prin bunăvoinţa guvernului Mandolină, în luna noiembrie au început să lucreze la stat 1.245.000 de persoane.

Prolifici, ca iepurii, angajaţii la stat s-au înmulţit cu 4.000 de noi funcţionari în numai o lună de pandemie. Nici virusul SAR-COV-2 nu contaminează aşa de rapid ca zăcutul politic în sinecuri pe bani publici!

Potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor, în luna octombrie a anului 2019, cu lună înainte de alegerile prezidenţiale, numărul de salariaţi bugetari era de de doar 1.235.000 de persoane. Azi, data discuţiei, avem în plata publică 1.249.000 de angajaţi. Asta înseamnă că Guvernul Peee Seee Deee se descurcase onorabil (inclusiv ca sinecuri) cu aproape 14.000 mai puţini funcţionari decât în prezent.

Pe scurt, într-un an de guvernare PNL, ne-am trezit că plătim din buzunarele noastre încă 14.000 de pile, amante şi obligaţii de-ale noilor guvernanţi.

Democrația este un concept îndepărtat pentru România. De aceea țara este condusă nu după nevoile și voința electoratului, ci după prioritățile și bunul plac ale unor grupuri de interese.

Bunul plac al politicienilor, tratarea bugetelor şi a funcţiilor publice ca pradă de război, ne lasă fără spitale, fără drumuri, fără rețele de apă și canalizare, fără școală.

Ei să aibă ce pune în pat, nu noi pe masă! Aşa că le plătim până şi curvele, indiferent de sex.

Şi cea mai sinistră este “dreapta” la Guvernare. Care nu a făcut, nu face şi nici nu va face nimic pentru existenţa unui electorat de dreapta, pentru existenţa unei clase mijlocii puternice și numeroase. Până şi în criza COVID-19 au lovit economic fix în subţirica pătură a clasei de mijloc, subţiind-o şi mai mult. Găseşti mai mulţi bugetari şi bugetaţi de la bugetele statului printre “liberali”, decât printre “pesedişti”. Că doar ciolanul este miza politicianului român, fie el “de dreapta” sau “de stânga”.

Avem o clasă politică de extrem de joasă calitate, învechită în rele, compromisă total. Şi, din păcate, nici ce a venit din urmă, “noua clasă politică”, nu este mai prejos – aceeaşi lipsă de educaţie politică şi lăcomie pe resurse îi bântuie pe toţi.

Şi, că vorbim despre curve (indiferent de sex), îmi place cum Guvernul Cîţu a tăiat masiv din veniturile conducerilor ministerelor, prefecturilor și agențiilor guvernamentale. În sensul că nici vorbă, că sunt prea ocupaţi să-i belească pe amărăştenii clasei bugetare, pe cei care plâng în pumni dacă le tai sporul de zgâriat brânza şi nu le mai dai vouchere de vacanţă. Sunt mai preocupaţi să taie 1 leu de la studenţi şi de la copiii defavorizaţi decât să umble la zecile de mii din salarii şi pensii nesimţite.

Cum să intervină ei, nişte indivizi care-şi gândesc doar prezentul şi viitorul propriu, nu şi pe cel al României, în veniturile miniștrilor, secretarilor de stat, prefecților, subprefecților, directorilor de agenții centrale și deconcentrate și reprezentanților AGA în companiile statului, adică a tuturor celor numiți politic de partide și care nu stau într-un voucher de vacanţă pentru a-şi duce curva (indiferent de sex) angajată la stat într-o mică vacanţă în Dubai?

Dacă mâine, în loc să fie miniştri, vor fi doar simpli directori numiţi politic, din ce vor trăi? Din vouchere, cumva?

România este plină de slujbaşi care-şi fac din funcţie propriul stat în stat în care sunt ca Regele Soare şi se comportă ca atare.

Şi, gata!

Adauga comentariu