Interviu în pandemie: Pe-un picior de plai, pe-un cojoc de oaie...

Campaniile electorale nu sunt ferite de surprize, iar din patru în patru ani aceste perioade devin adeseori tot mai tensionate. Dezvăluiri și imagini mai puțin cunoscute devin publice, iar candidații apar într-o nouă lumină, cu anumite umbre... De această dată, pentru a sparge monotonia și rutina unei campanii electorale belicoase, primarul satului Florești, Horia Șulea, ajuns candidat independent după ce funcțiile din PNL i-au fost tăiate, a acordat un interviu electoral cât se poate de inedit: într-un cadru cât se poate de rustic, cum îi șade bine primului cetățean al comunei, primarul Șulea, stând într-o rână, a făcut dezvăluiri nebănuite despre frumusețea satului Florești - frumusețe pe care floreștenii prinși în trafic zi de zi uită să o mai observe. Atât invitatul Șulea, cât și moderatorul Aron Ciprian, sunt cât se poate de comozi pe câte un cojoc de oaie. Poate chiar prea comozi... 

De ce spunem că e un interviu electoral? Bunăoară, după ce moderatorul îi adresează câteva cuvinte din politețe primarului Șulea, candidat independent la Primăria Florești, acesta din urmă îi mulțumește moderatorului „că ați acceptat invitația noastră...”.

 - Moderator: Invitatul nostru este domnul Horia Șulea, primarul comunei Florești. Domnule Șulea, vă mulțumesc că sunteți alături de noi astăzi...

- Horia Șulea: Și eu vă mulțumesc că ați acceptat invitația noastră...

Prin urmare, nici n-ai ști cine pe cine, care pe care a invitat? Cine e invitatul și cine e moderatorul. 

Nu de alta, dar poziția extrem de ralaxată pe care a luat-o domnul Horia Șulea nu poate fi trecută cu vederea: întins pe un cojoc de oaie, mai într-o rână, primarul Floreștiului filosofează, ca un adevărat candidat, care mai vrea un mandat.

Iar acest aspect este într-atât de evident încât nu poate fi trecut cu vederea. 

În fond, acum când toate problemele din Florești au fost rezolvate, când cetățenii circulă într-o veselie pe centura de sud, când problemele obișnuite, legate de spațiile locative, precum și cele legate de deșeuri au fost puse la punct, primarul își poate arăta gospodăria căci, nu-i așa? avem de ce să fim mândri. 

Interviu în pandemie

Pe-un picior de plai, pe-un cojoc de oaie

Despre conținutul interviului n-ar fi prea multe de spus decât faptul că e o discuție electorală. 

Imaginile sunt, însă, dincolo de orice dezvăluire și informații de cancan. 

Poziția aleasă pentru acest interviu însemnat este Dealul Gârb, la cca 540 m altitudine. 

După cum a apreciat Horia Șulea, este una dintre zonele de observație ale orașului, un platou minunat în privința căruia candidatul independent „speră ca în viitorul apropiat să aibă și alt rol...”. 

Da, e una dintre puținele zone verzi rămase încă destul de atractive pentru floreșteni. 

Dar cum satul Florești a suportat o politică de urbanizare mai mult decât agresivă, ne putem aștepta ca interesele imobiliare să ajungă și la cote mult mai înalte ca până acum. 

 

 

 

 

 

 

 

sursa captură: servuscluj/facebook.com

Adauga comentariu