Intersectia Avram Iancu - Aviator Badescu un pericol public. Primaria a montat stalpi metalici pe mijlocul drumului

Dupa reabilitarea strazii Avram Iancu, Comisia de Siguranta a Circulatiei din cadrul Primariei Cluj-Napoca a impus reguli noi, la cererea reprezentatilor Politiei Rutiere clujene, in intersectia cu strada Aviator Badescu si a decis sa interzica virajul la stanga. Ulterior, administratia locala a trecut la montarea catorva  stalpisori de plastic pe mijlocul drumului astfel incat soferii care nu respectau semnul de circulatie sa nu mai poata vira la stanga. Acesta decizie nu face altceva decat sa supraaglomereze traficul auto din Piata Cipariu si Piata Avram Iancu, deoarece soferii care utilizau strada Aviator Badescu ca o ruta alternativa pentru a ajunge in zona centrala a orasului, nu mai pot face acest lucru, ca urmare a pozitionarii semnului obligatoriu la dreapta.  Recent administratorul drumului, in speta Primaria Cluj-Napoca a inlocuit staplisorii de plastic cu staplisori de metal fapt ce creeaa un pericol iminent pentru soferi. 

Un clujean a reclamat recent faptul ca Primaria Cluj-Napoca a dispus inlocuirea stalpisorilor de plastic, care impiedicau virajul la stanga de pe strada Aviator Badescu pe strada Avram Iancu, cu stalpisori de fier. In opinia sa, acest lucru nu era necesar, ba mai mult cetateanul crede ca aceasta masura luata de catre primarie poate duce la adevarate tragedii.

“S-au montatstalpi de plastic pe mijlocul strazii Avram Iancu, pentru a forta masinile sa vireze la dreapta. Acesti stalpi de plastic au fost calcati de masini de mai multe ori, asa ca cineva, din primarie, sau de unde o fi, a decis ca e mai bine sa puna stalpi de fier. Acesti stalpi de fier sunt doborati aproape zilnic, si tot zilnic sunt montati la loc.Cine a aprobat montarea stalpilor de metal, si-a luat si raspunderea pentru ce se va intimpla in cazul in care un astfel de stalp este lovit de o masina, si aruncat pe trotuar, lovind un pieton?”, a sesizat Ioan Avramescu prin intermediul site-ului domnuleprimar.ro.

Clujeanul considera ca cea mai simpla metoda prin care se puteau recupera sumele cheltuite cu inlocuirea stalpisorilor de plastic doborati intentionat ar fi fost ampalsarea unei camere de supraveghere care sa poata duce la indentificarea soferilor de rea credinta. Totodata Avramescu a solicitat reprezentantilor primariei vopsirea stalpisorilor de pe mijlocul strazii Avram Iancu in alta culoare decat cea galbena folosita in prezent, pentru ca soferii sa nu fie indusi in eroare si sa riste sa isi deterioreze masinile. Martor la un incident in care un sofer a fost nevoit sa treaca peste axul drumului tot pe strada Avram Iancu, clujeanul spune ca stalpii metalici amplasati recent sunt o bomba cu ceas si ca in viitor exista sanse foarte mari de producere a unor accidente in zona.

“Acesti stalpi de metal pot fi loviti intentionat de soferi, sau pot fi loviti accidental. Daca sunt loviti intentionat, banuiesc ca vina o va purta soferul. Dar daca sunt loviti accidental? Daca ati montat stalpi de metal, de ce nu i-ati vopsit in alta culoare, decat galbenul cu care sunt vopsiti toti stalpii din plastic din oras? Macar sa atrageti atentia ca e vorba de altceva. De ce nu sunt ancorati acei stalpi si cu un cablu sau lant, ca in cazul in care sunt loviti, sa nu zboare ca popicele in toate partile? Oare nu era mai simplu si mai sigur sa lasati stalpi de plastic, si sa puneti in zona o camera video care sa inregistreze masina care loveste stalpul, si sa vedeti daca a facut-o intentionat sau accidental, si daca a facut-o intentionat sa ii dati o amenda soferului sa despagubeasca de 100 de ori valoarea unui astfel de stalp? Am fost in zona cand o masina parcata pe sensul de mers spre str. Republicii a dat cu spatele sa iasa din alveola unde era parcata, in acelasi timp cand o alta masina venea, cu ceva viteza. Soferul care venea cu viteza a observat din timp si a franat destul de brusc. Dar putea sa nu observe, sa nu franeze suficient, si doar sa traga de volant putin stanga, sa evite masina care iesise putin din alveola, si asa sa ia in plin cativa stalpi. Impact care ar fi deteriorat masca masinii, si ar fi generat poate 1-2 ghiulele de metal, cu directii imprevizibile. Asteptati sa se intimple o nenorocire inainte sa se faca ceva cu cap?”, a mai afirmat Ioan Avramescu.

Reprezentantii primariei au afirmat ca decizia de inlocuire a stalpisorilor de plastic cu stapisori metalici a venit ca urmare a faptului ca zinic erau rupti de catre soferi si trebuiau inlocuiti ceea ce a dus la o crestere a costurilor de intretinere. Totodata angajatii primariei au mai precizat ca decizia de restrictionare a virajului spre stanga de pe strada Aviator Badescu a fost facuta la recomandarea reprezentantilor Politiei Rutiere. In Comisia de Circulatie din cadrul Primariei Cluj-Napoca urmeaza sa fie analizata cu proxima ocazie posibilitatea redeschiderii accesului masinilor spre stanga din strada Aviator Badescu. 

“S-a disups inlocuirea staplisorilor deoarece acestia erau rupti de catre masini aproape zilnic, iar noi, in calitate de administrator ai drumului, aveam obligatia de a-i inlocui. Costurile pentru un stalpisor de plastic nu sunt atat de mari insa daca acestia se rup in fiecare zi, intr-o luna cheltuiala cu inlocuirea lor este considerabila. Trebuie stiut ca decizia de restrictionare a virajului la stanga in intersectia respectiva a fost facuta in urma recomandarilor politistilor de la rutiera , nu din initiativa primarie. Vom analiza in proxima sedinta a Comisiei daca se va renunta la acei stalpisori si eventual sa fie permis virajul la stanga pe strada Aviator Badescu”, au afirmat reprezentantii primariei.

Gurile rele spun ca schimbarea regulilor de circulatie in intersectia dintre Avram Iancu si Aviator Badescu prin montarea semnului de circulatie care ii obliga pe soferi sa vireze inspre Piata Cipariu si, totodata, sa aglomereze zona din fata liceului George Cosbuc, a fost facuta la solicitarea prefectului Gheorghe Vuscan. Acesta, avand domiciliul pe Aviator Badescu, s-a aratat deranjat de traficul de pe strada pe care locuieste, motiv pentru care ar fi cerut reprezentantilor comisiei de Circulatie a Primariei schimbarea regulilor in intersetia cu Avram Iancu. Odata cu modificarea acestor reguli, reprezentantii Primariei au si montat pe mijlocul strazii Avram Iancu cativa stalpisori, astfel incat, posibilii “contravenienti” sa fie descurajati. Intrebrea care se pune este daca strada Aviator Badescu deserveste doar intereselor unui om, si anume prefectului, sau si interesele cetatenilor platitori de taxe si impozite.  

Adauga comentariu