Internatul Liceului pentru Deficienți de Auz din Cluj-Napoca a fost dat în folosință. Investiția depășește 2 milioane de euro

Consiliul Județean Cluj a anunțat că noul internat al Liceului pentru Deficienți de Auz din Cluj-Napoca a fost dat în folosință, începând de miercuri, 5 mai. Internatul a fost construit cu bani din bugetul județean și a costat peste 2.000.000 de euro, fiind considerat cel mai modern din țară.

„La finalul unei investiții de peste 2,1 milioane de euro, am reușit să construim la Cluj cel mai modern internat al unei școli speciale din țară. Odată cu revenirea din vacanță, copiii au fost extrem de bucuroși să se poată caza și să ia masa în spațiile noi și ultramoderne pe care le-am pus la dispoziție”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

 

Imobilul dispune de dotări ultramoderne, fiind singurul de acest gen din România din prisma condițiilor de acomodare și a confortului oferit la nivelul unei unități de învățământ special. Camerele, grupurile sanitare, cabinetul medical pentru triaj, bucătăria și cantina sunt amenajate la standarde europene și în conformitate cu nevoile elevilor cu cerințe educative speciale.

În ceea ce privește cele 14 dormitoare ale noii construcții, acestea sunt dispuse pe trei etaje și numără un total de 150 de paturi neetajate. Fiecare asemenea spațiu dispune de cel mult patru paturi, elevii fiind cazați separat, în funcție de gen, vârstă și deficiențe asociate, anunță reprezentanții forului administrativ județean.

 

Conform acestora, mobilierul din cadrul dormitoarelor a costat 214.000 lei, iar la fiecare două dormitoare, elevii au la dispoziție câte un grup sanitar. Sala de mese din cadrul internatului este amplasată la parter, având o capacitate de 128 de locuri și este utilată cu mese, scaune, televizoare smart, mobilier şi jocuri pentru preșcolari, jardiniere, flori, tăvi pentru servire, panouri decorative. Aceste dotări au fost realizate prin intermediul unei sponsorizări în valoare de 22.103 lei, din partea unui retailer multinațional francez, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Adauga comentariu