Interceptari DNA: Razvan Pop negocia mita pentru Uioreanu

Presedintele Consiliului judetean Cluj, Horea Uioreanu, arestat preventiv pentru fapte de coruptie, isi negocia mita prin intermediul unui consilier, titreaza B1.ro. Este vorba de Razvan Pop, asa cum Ziar de Cluj a mai scris, consilierul personal si finul lui Uioreanu, care tinea evidenta banilor primiti.

Horia Uioreanu, i-a cerut omului de afaceri Vasile Pogacean aproximativ 700 de mii de lei. Banii reprezentau 15 la suta din sumele alocate de CJ Cluj pentru contractele de reabilitare a drumurilor sau cele de renovari ale mai multor scoli, aflate in derulare de firma Sinai Comimpex SRL. Numai ca omul de afaceri, care tinea legatura cu Uioreanu prin intermediul consilierului sau Razvan Pop, a ramas restant la plata spagii cu 300 de mii de lei. Cu toate acestea, Vasile Pogacean i-a promis consilierului ca isi va tine promisiunea si va achita intreaga suma, arata B1.ro.

Redam mai jos interceptarile DNA, publicate de B1.ro:

POGACEAN VASILE - Ma, spune-i la Horea, asculta ce iti spun eu, ca daca se misca lucrurile rapid si asta, ma ocup in avans de tat…

POP RAZVAN MARIUS -Da

POGACEAN VASILE - ….neinteligibil de socoteala asta tat ce trebe, numa sa apuc la prima decontare, intelegi? Dupa aia le „bagam" noi pe facturi, stii ce zic?.."

Totodata, omul de afaceri a dat asigurari ca este o persoana de incredere, iar daca vreodata va fi luat la intrebari, referitor la intelegerile pe care le avea cu Uioreanu, nu va spune nimic.

POGACEAN VASILE - Doamne fereste, eu sa ma tai cu drujba ca nu zic nimica. Intelegi ce iti spun?

In tot acest timp Horea Uioreanu facea calcule, iar evidenta mitei pe care o primea era tinuta de consilierul sau Ravan Pop, intr-un tabel in format electronic.

UIOREANU HOREA DORIN: Si total cat ii? Imi spunea ca.un miliard si ceva pâna la urma.

POP RAZVAN MARIUS: El o platit un miliard.

UIOREANU HOREA DORIN: Da.

POP RAZVAN MARIUS: O suta pana acuma.

UIOREANU HOREA DORIN: Bun, deci ii.

POP RAZVAN MARIUS: Si mai are.

UIOREANU HOREA DORIN: Deci trei.

POP RAZVAN MARIUS: Aproape trei.

UIOREANU HOREA DORIN: Cu varianta 10 ? Cu varianta 10?

Comentarii

ush

31.05.2014 18:45

scarbos mustaciosul si toata clica pe care o sustine

Adauga comentariu