Instituția care râde în fața CORONAVIRUSULUI. Protejata lui Tișe ignoră pericolul la care sunt expuși bătrânii din centrele DGASPC

DGASPC Cluj nu a luat nicio măsură în centrele de copii și vârstnici pe care le are în subordine pentru a preveni îmbolnăvirile cu coronavirus., reclamă actuaul director, Dan Tămaș, aflat în concediu de odihnă. Tămaș dă vina pentru acestă situație foarte gravă pe lipsa de implicare a Consiliului Județean și actualului director aflat la conducere, Cristinela Fabian.

La conducerea DGASPC Cluj se află în acest moment un director desemnat de către Consiliul Județean Cluj, deoarece actualul director Dan Tămaș se află de o lună în concediu medical. Singura problemă este, potrivit declarațiilor lui Dan Tămaș, că actuala conducere întârzie să ia măsurile necesare pentru a preveni apariția unor cazuri de coronavirus în centrele Direcției. 

”Pe lângă panica creată de poveștile privind externalizarea serviciilor, acum este panica creată de coronavirus la nivelul centrelor de bătrâni. Nu s-a luat nicio măsură cu privire la carantină, stabilirea unor măsuri cu privire la vizitatori, în ce condiții, nu se știe la nivelul instituției. Faptul că cei de la Consiliul Județean au delegat o persoană în fruntea instituției care nu este nici măcar director general adjunct ne arată incompetența acestora cu privire la situația instituției noastre. La centrele de copii nu știu dacă s-au luat măsuri cu privire la vizitatori, la aparținători, la voluntari. Sunt patru sute de persoane vârstnice internate sau imobilizate la pat. trebuiau luate aceste măsuri încă de acum două săptămâni pentru a fi protejați atât angajații cât și beneficiarii din centre.Incompetența celor de la Cosiliul județean, a celor desemnați să conducă în momentul de față instituția, această doamnă, Cristinela Fabian. Incompetență, lipsă de interes. Gândiți-vă ce înseamnă un singur caz de coronavirus într-o instituție unde sunt bătrâni imobilizați la pat. Este incredibil. Eu le-am explicat, le-am spus că trebuie să fie luate măsuri, dar fiind în concediu medical este foarte greu. Nu pot să mă amestec în problemele instituției. Dar este foarte grav.”, a declarat Dan Tămaș.

De asemenea, Tămaș a menționat că se instalează panica și printre angajați care nu știu ce urmează să se întâmple la nivelul instituției.

”La nivelul instituției noastre și la nivelul Consiliului Județean nu au fost luate niciun fel de măsuri cu privire la ceea ce se întâmplă în toată Europa legat de coronavirus. Am fost informat că ieri la ora 4 s-a dispus sistarea serviciilor pe anumite centre de recuperare. 100 de angajați nu știu ce se întîmplă cu ei, unde vor fi detașați. Se instalează panică și la nivelul instituției.Angajații instituții noastre intră permanent în contact cu cei care vin la evaluare. În fiecare zi sunt peste 50 de persoane care intră la evaluare. Trebuiau luate măsuri, trebuiau comandate măști și dezinfectanți”, potrivit lui Tămaș.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean, în subordinea căruia se află DGASPC, a menționat că deciziile privind măsurile împotriva coronavirusului se decid la nivelul instituției, dar că au așteptat șdința de azi, a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență., pentru a vedea ce măsuri trebuie luate. În condițiile în care această criză durează deja de mai multe zile, DGASPC trebuia să ia măsuri care să îi protejeze atât pe angajați cât și pe beneficiari.

”Acolo sunt decizii, având în vedere modalitatea de lucru și regimul pe care îl au sunt decizii pe care în primul rând dânșii trebuie să le ia și aceste măsuri vin în corelare cu măsurile care se dispun de la nivelul Ministerul Muncii. Noi nu putem să intră peste dânșii și să luăm decizii. Primii care știu cel mai bine ce e de făcut este conducerea DGASPC Cluj și aceste măsuri trebuie luate în corelare cu autoritățile de la nivel central. Acolo sunt lucruri sensibile, ei au specialiști necesari care pot să ia aceste decizii. Deocamdată nu știm de măsurile luate, deoarece și noi am așteptat această ședință de la ora 12:00. Urmează să ni se comunice și nouă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Cluj.

Pe pagina de Facebook a Direcției, ultima postare datează din decembrie. În timp ce în alte orașe ale țării se oferă informații despre măsurile luate pentru a preveni apariția unor cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, din partea DGASPC Cluj comunicarea lipsește cu desăvârșire. Chiar dacă am contactat persoana care se află acum la conducerea instituției, doamna Fabia nu a dorit să ne împărtășească măsurile pe care le-a luat la nivelul instituției.

 

Adauga comentariu