Instalația artistică a Asociației Musai Muszaj a fost vandalizată. În ″orașul sigur″, libera exprimare este nesocotită

Chiar ieri aminteam despre modul în care Primăria nu își onorează obligațiile cu privire la montarea plăcuțelor multilingve, care ar fi trebuit să fie deja amplasate la intrările în oraș. Din cauza nerespectării promisiunii de către primar, aproximativ 20 de persoane au organizat, miercuri, un flash mob în Piața Unirii, iar apoi au dus o bicicletă, care avea inscripția trilingvă pe ea, în curtea Primăriei.

Ei bine, instalația artistică expusă la inițiativa Asociației Muszaj, care abia ieri a fost asamblată, tocmai pentru a atrage atenția cu privire la nerespectarea principiilor fundamentale specifice multiculturalității, deja a fost vandalizată.

 

Iată ce au postat membrii Asociației pe pagina lor de socializare:

″Am luat la cunoștință cu surprindere de vandalizarea instalației artistico-civice expuse miercuri, 21 februarie în curtea Primăriei Cluj-Napoca, în cadrul unui flashmob.

Considerăm că acest act de vandalism este un caz flagrant de încălcare a dreptului la liberă exprimare. Am depus plângere penală la Poliția Cluj-Napoca, împotriva unui autor necunoscut, pentru distrugere și furt.

 

Se va confecționa un alt panou pe care urmează să-l instalăm în curând. Facem un apel la donații pentru a putea continua acțiunea - în contul RO28OTPV200001072483RO02.

Vă mulțumim pentru sprijin!″

 

Reamintim că Membrii Asociației Musai Muszaj au cerut executarea silită a sentinței de anul trecut care obligă Primăria să monteze plăcuțe cu denumirea orașului în mai multe limbi. Mai multe detalii cu privire la această temă puteți accesa aici.

 

 

Adauga comentariu