Inspectoratele pentru Situații de Urgență din țară și Direcțiile de Sănătate Publică, trimise în control la toate secțiile ATI

Guvernul vrea echipe mixte formate din reprezentanții din Inspectoratele pentru Situații de Urgență din țară și Direcțiile de Sănătate Publică din județe pentru a efectua controale la toate secțiile ATI. Decizia vine după tragedia de ieri-seară de la Spitalul Județean Piatra Neamț unde și-au pierdut viața zece persoane diagnosticate cu COVID 19. Controalele vor începe luni, 15 noiembrie, iar cei de la ISU Cluj și DSP Cluj vor verifica prima dată secțiile ATI care au pacienți infectați cu coronavirus. Se vor verifica avizele de funcționare și cele sanitare, precum și cele de evacuare în cazul unui incendiu. 

Prefectul județului, George Lazăr, a declarat azi, că spitalul a greșit pentru că efectuat mutarea secției ATI de la etajul 3 la etajul 2 fără vreo aprobare din partea DSP. 

Premierul Ludovic Orban a avut duminică dimineața o întâlnire de lucru cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență secretarul de stat Raed Arafat, șeful IGSU Dan Paul Iamandi și directorul Inspecției Sanitare de Stat, Mioara Comana.

„În cadrul ședinței a fost realizată analiza intervenției în cazul tragediei de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, stadiul transferului pacienților supraviețuitori și a fost solicitată colaborarea tuturor instituțiilor abilitate în desfășurarea cu celeritate a anchetei pentru stabilirea cauzei incendiului”, au transmis reprezentanții Guvernului.

De asemenea, spun sursele citate, s-a decis ca, începând de luni, echipe mixte ale Direcțiilor de Sănătate Publică și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să desfășoare controale în toate secțiile de terapie intensivă de la nivel național pentru verificarea instalațiilor și a condițiilor de punere în funcțiune a aparaturii medicale.

Adauga comentariu