Insolventa Kiat, începutul unui scenariu deja scris

Turcii de la Kiat Group Construct încep strategia de căpușare a firmei ce a câștigat multiple licitații în județul Cluj. Însă, asta nu e tot.

Surse apropiate acestora susțin că procedura de insolvență a fost un plan pus la cale de Atalay Tamer și Bekar Mustafa. Unul dintre aceste zvonuri este confirmat de ieșirea din ecuație a lui Tamer exact înainte ca procedura de insolvență să înceapă. 

Despre Atalay Tamer amintim că este şeful Camerei de Comerţ Turco – Române, care reuneşte companii turceşti ce au investiţii în România de 5 miliarde de euro.

Culmea. Turcul lasă în urma lui un drum pavat cu SRL-uri eșuate, închise și radiate precum KING GROUP INTERNATIONAL SRL sau KORA EDIL SA . 

La bine, nu la greu

Din documentele intrate în posesia Ziar de Cluj, insolvența firmei Kiat Group Construct a început fără șeful Camerei de Comerț Româno-Turcă,Tamer Atalay.

Mișcarea inteligentă a fost făcută înainte ca firma să intre în inslovență. Pe data de 8 august a acestui an Mustafa a preluat toată responsabilitatea: 

Se retrage din societate in temeiul art. 202 alin. (1) din Legea societatilor comerciale nr. 31/1990, ATALAY TAMER prin cesionare catre BEKAR MUSTAFA a unui numar de 1.859 de parti sociale, de la nr. 846 la 2704, in valoare totala de 185.900,00 lei (compus din 84.800 lei si 30.179,11 Euro), reprezentand 55,00% din capitalul societatii, precum si aceeasi cota de participare la beneficii si pierderi.


Ca urmare a cesionarii celor 1.859 parti sociale, capitalul social ramane neschimbat, respectiv 338.000,00 lei, din care 169.500,00 lei si 50.298,51 Euro, iar BEKAR MUSTAFA, devine asociat unic, acesta hotarand continuarea activitatii cu asociat unic, urmand a detine in totalitate cele 3.380 parti sociale de la nr. 1 la 3.380, reprezentand 100% din capitalul societatii, precum si aceeasi cota de participare la beneficii si pierderi”, se arată în decizia oficială luată la Kiat Group Construct SRL. 

 

De aici încolo a început cererea pentru intrarea în insolvență a firmei. La o săptămână de la ieșitea lui Atalay Tamer, Tribunalul București a acceptat cererea Kiat de a se îndrepta spre insolvență. Iată primii creditori luați în calcul.

SW UMWELTTECHNIK ROMANIA SRLCreditor
BANCA TRANSILVANIA SA CLUJ CU SEDIUL ALESCreditor
TRANS CRIMARIS SRLCreditor
TRANS CRIMARIS SRL

 

Însă există zvonuri cum că în total la masa credală se vor înscrie peste 150 de firme, persoane fizice sau unități administrativ teritoriale. 

 

Blat cu Primăria Cluj-Napoca?

 BDO Business Restructuring SPRL din București a fost desemnată ca administrator judiciar al Kiat Group Construt SRL. Aceștia au întocmit un raport prin care îl identificaul pe Mustafa Bekar ca deținător de 100% cotă de participare la beneficii și pierderi.

Cei de la BDO au supus unui vot propunerea ca Mustafa să primească mandat de administrator specil în priam etapă a insolvenșei, lucru pe care cei din Adunarea Generală a Asociaților Kiat Group Construct SRL l-a acceptat în unanimitate.

Tot cei de la BDO au făcut sesizări către mai multe unități administrative ce au colaborări cu cei de la KIAT însă aceștia nu au răspuns solicitării. 

„În vederea identificării activelor aflate în patrimoniul societății debitoare, ne-am adresat (...) Primăriei Cluj-Napca, Primăriei Florești și Prefecturii Județului Cluj. În perioadă supusă raportării, nu a răspuns solicitării noastre niciuna dintre instituțiile notificate” suțin cei de la BDO Restructuring SPRL. 

Dar, asta nu e tot. Ca o rețetă de succes, Kiat a câștigat de fapt licitații de la Consiliul Județean Cluj și municipalitatea Cluj-Napoca, în ciuda faptului că avea datorii istorice, iar acum intră în insolvență.

Cam același lucru s-a întâmplat și la CMID. Câștigam licitația, luăm banii(avansul) și intrăm în insolvență. 

 

Până la data de 24 noiembrie s-a planificat definitivarea Tabelului Creanțelor. Totodată la sfârșitul acestei luni va avea loc prima ședință a Adunării Creditorilor(firme/terțe persoane față care Kiat are datorii). 

Adauga comentariu