Înfrângere pentru fostul ministrul al Sănătății, Sorina Pintea. Vezi ce a decis Tribunalul Cluj

Magistrații din cadrul Tribunalului Cluj, instanța de fond care a primit dosarul de corupție al Sorinei Pintea, au stabilit astăzi că rechizitoriul cu acuzațiile împotriva acesteia a fost întocmit legal. În soluția pe scurt, pronunțată în etapa camerei preliminare, magistrații au respins cererile formulate de avocații Sorinei Pintea, ex-ministrul Sănătății, confirmând trimiterea în judecată a acesteia pentru luare de mită. 

„În temeiul art. 346 alin. 2 C.proc.pen. respinge cererile și excepţiile formulate de inculpata Pintea Sorina prin avocaţi aleşi cu privire la legalitatea administrării probelor, legalitatea efectuării actelor de urmărire penală şi legalitatea sesizării instanţei, invocate în legătură cu dosarul penal nr. 105/P/2020 al DNA – Structura Centrală. În temeiul art. 346 alin. 2 C.proc.pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 105/P/2020 al DNA – Structura Centrală din 29.04.2020, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, în cauza privind pe inculpata Pintea Sorina, trimisă în judecată sub aspectul comiterii infracțiunii de luare de mită în formă continuată prev. de art. 289 alin. 1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea 78/2000 cu aplicarea art. 35 alin. C.pen.Dispune începerea judecăţii faţă de inculpata Pintea Sorina”, se arată în soluția pe scurt. 

 

Sorina Pintea a fost săltată de procurorii DNA Structura Centrală în urmă cu un an, când avea calitatea de managel al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, județul Maramureș, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Anchetatorii susțin că aceasta ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

În prezent, Sorina Pintea se află sub măsura controlului judiciar. 

Adauga comentariu