Inflație la „taxele” cerșetorilor, cu ocazia TIFF-ului. Milogii au tarif fix de 5 lei

În Cluj-Napoca, nici cerșetoria nu mai e ce a fost. Se schimbă tarifele când orașul e angrenat într-un eveniment care adună oameni și din afara țării. 
De la clasicul tarif de 1 leu, cerșetorii care umblă pe străzile orașului au sărit la suma fixă de 5 lei pe care o pretind fără să negocieze de la cei cărora le întind mâna.

Un bucureștean, care participă la TIFF, a scris pe Facebook o întâmplare cu un cerșetor viclean, care avea tarif fix.

„Ieri ( miercuri - n.r.) am avut parte de o întâmplare ciudată. M-a abordat în Cluj un cerșetor, care fără nicio ezitare mi-a cerut 5 lei. Sumă fixă, fără drept de apel. L-am întrebat dacă nu ar fi mai eficient să ceară 1 leu, pentru că ar avea mai multe șanse de izbândă. Răspunsul lui a făcut toți banii (cei 5 lei pe care nu i-a primit): Nu domnu' că acuma-i festival...”, a scris Ioan I.

Se pare că și alți membri din „breasla” cerșetorilor au început să ceară tariful de 5 lei, în perioada festivalului, fără să se mulțumească cu mai puțin. Un alt bărbat s-a confruntat cu aceeași cerere dubioasă de la o femeie care apelează la mila clujenilor. Internautul a povestit că i-a întins femeii 1 leu, iar ea s-a indignat și i-a spus: „Ce să fac cu 1 leu amărât, măcar 5”.  

cersetori

Viața în Cluj-Napoca, un oraș elitist care găzduiește atâtea evenimente, nu este roz pentru cei cu o stare financiară precară. Amărâții profită de orice ocazie ca să primească un ban în plus. 

Se pare că TIFF-ul a scos la lumină multe nereguli „dosite” de municipalitate ca să dea bine în fața străinilor care vin la noi, dintre care amintim: haosul rutier, autobuze și troleibuze care întârzie prea mult, și nu în ultimul rând, înflorirea cerșetoriei. Poliția Locală ce păzește cu ocazia TIFF? 

Adauga comentariu