Indicatorul rutier care e mai complicat decât o hartă

Unul dintre cele mai controversate indicatoare rutiere din țară se află la Cluj-Napoca. E încărcat precum o hartă geografică și în loc să fie un prieten pentru șoferi, îi bagă în capcane în trafic. Indicatorul a fost montat lângă fostul hotel Astoria de aproximativ o lună și își îndeplinește misiunea cu succes: adună mașinile într-un dop rutier la podul Napoca.

Săgețile de pe indicator îi derutează pe conducătorii auto care execută manevre greșite și ajung să fie făcuți cu ou și cu oțet de ceilalți participanți la trafic care, la rândul lor, fiind duși în eroare se încadrează pe banda dreaptă, de exemplu, apoi virează la stânga. Problema principală a indicatorului, după spusele șoferilor nemulțumiți, este că 80% dintre mașini virează stânga de la Astoria și au la dispoziție doar o bandă de mers, iar cele două benzi drepte sunt frecvent goale.

indicator astoria

Mulți șoferi au ajuns să ignore indicatorul, în consecință zona din spatele Camerei de Comerț este o sursă perfectă de accidente. Angajații Serviciului Siguranța Circulației din cadrul Primăriei Cluj-Napoca nu se deranjează să iasă pe teren și să verifice situația. Varza rutiera a la Cluj continuă să ”dea în clocot” pe străzi sub ochii municipalității.

 

 

 

Sursa foto: Facebook

Adauga comentariu