Incredibil! Tone de deșeuri au fost deversate în Tarnița după un chef ilegal cu peste 400 de oameni

Poluarea de la Tarnița este în centrul atenției în aceste zile, după ce Adrian Dohotaru a pornit războiul cu deținătorii de skijeturi din zonă. Mai mult, deputatul PSD Horia Nasra a lăsat să se înțeleagă că în Tarnița sunt deversate mereu tone de deșeuri în urma petrecerilor ilegale care au loc în zonă.

„În ultimele săptămâni mai mulţi clujeni au semnalat situaţia alarmantă din lacul Tarniţa, sursa de apă potabilă a Clujului, după o serie de evenimente organizate pe lac sau în apropierea acestuia fără niciun aviz din partea autorităţilor. Oamenii nu mai acceptă zgomotul şi mai ales poluarea lacului. Mai multe poze şi articole au apărut în presa locală cu privire la poluarea lacului Tarniţa, în acest sens, având în vedere că instituţia Garda Națională de Mediu (GNM) este o agenție guvernamentală aflată în subordinea Ministerului Mediului, vă solicit să-mi răspundeţi în scris la următoarele întrebări:

⁉️ Ce activitatea a desfăşurat Garda Națională de Mediu, Comisariatul Judeţean Cluj, în zona Tarniţa, în ultimii cinci ani?
⁉️ Câte amenzi a aplicat Garda Națională de Mediu, Comisariatul Judeţean Cluj, în zona Tarniţa în ultimii cinci ani?
⁉️ Există un protocol de colaborare între Garda Națională de Mediu, Comisariatul Judeţean Cluj şi la Oficiul de Căpitănie Dej pentru lacurile din zona de munte a Clujului, rezerva de apă potabilă pentru întreaga zonă? (Dacă există vă solicit să-l faceţi public!)
”, a scris Nasra pe Facebook.

În imaginile publicate de Nasra se vede cum, după un chef la care ar fi participat peste 400 de oameni, deșeurile au fost încărcate într-o cisternă și deversate în Tarnița. Pontonul construit ilegal pe Tarnița a fost amendat, conform Actual de Cluj, cu 30.000 de lei de către Administrația Apelor Române. 

 

Adauga comentariu