INCOMPETENTA: Cat i-a luat Primariei sa-si demoleze hardughia de lemn din centrul istoric

Daca pentru a raspunde cererilor cetatenilor functionarii Primariei au nevoie de peste un deceniu nu trebuie sa ne mai mire faptul ca si pentru demolarea unei constructii inutilizabile din centrul istoric a fost nevoie de un an de zile.

Atat le-a trebuit pana ce in baza proceselor verbale de constatare s-a intocmit o nota interna, iar mai apoi o propunere de Hotarare de Consiliu Local pentru demolarea unui garaj construit din lemn, proprietatea municipalitatii.

Primul proces verbal de constatare s-a intocmit in aprilie anul trecut. Atunci un inspector al Serviciului Control Urbanism si Disciplina in Constructii a constatat existenta consctructiei aflata “intr-o stare de degradare”. A doua zi s-a transmis catre Directia de Patrimoniu o nota interna cu cele constatate.

O luna mai tarziu, in mai anul trecut, Directia Tehnica, Serviciul de Reparatii Imobile a trimis o nota interna catre Directia de Patrimoniu amintindu-le de starea precara a garajului si sugerand demolarea lui. Mai mult, se pare ca se stia de situatia iremediabila de cinci ani.

“Va reamintim ca v-am sesizat inca din 2009 ca garajul din incinta imobilului din strada Constantin Daicoviciu nr. 4 se afla in stare avansata de degradare si ca se impune desfiintarea sa. Mentionam ca in prezent garajul se afla in starea tehnica denumita colaps, ca nu este folosit, nu este racordat la utilitati si are suprafata de 7,82 de metri patrati, pereti din lemn, planseu lipsa, invelitoare din tabla, toate elementele sunt foarte degradate, putrede, constituind pericol de prabusire. Consideram oportuna promovarea unei HCL pentru demolarea garajului degradat si nefolosit”, se arata in document.

Dupa aceasta recomandare clara a fost nevoie de 9 luni ca sa se ajunga la o propunere de Hotarare de Consiliu Local. Totul pentru ca la solicitarea Directiei de Patrimoniu, din iulie anul trecut, Serviciul Juridic a raspuns sase luni mai tarziu, in 23 ianuarie 2015, ca “nu exista vreun litigiu pe rol privind acest imobil”.

Prin urmare consilierii locali vor vota in sedinta ordinara de luni desfiintarea garajului, dupa aproape un an de zile in care au plimbat notele interne de la un birou la altul.

Adauga comentariu