Încolțit de clujeni pentru copacii tăiați pe ascuns în Piața Cipariu, Boc promite că îi va înlocui

Pentru a fluidiza traficul rutier, Primăria e în stare să sacrifice puținele spații verzi din oraș. Clujenii s-au arătat foarte nemulțumiți de faptul că au dispărut copacii și a fost rasă vegetația din zona Piața Cipariu pentru a se crea un sens giratoriu. După sesizările făcute de cetățeni, Primăria o dă la întors și promite că va înlocui fiecare arbore tăiat.

Mai mulți clujeni s-au scandalizat pe rețelele de socializare și pe site-ul Primăriei împotriva măsurii luate de autorități de a tăia noaptea, ca hoții, șapte copaci din Piața Cipariu. Deși viceprimarul Dan Tarcea a anunțat înainte de începerea lucrărilor la sensul giratoriu că spațiul verde din zonă va fi micșorat, despre copaci nu s-a spus niciun cuvânt. Mai mulți clujeni i-au surprins pe angajații RADP scoțând arborii din Piața Cipariu într-o noapte, la începutul lunii august. Oamenii l-au ”bombardat” cu mesaje pe primarul Emil Boc, în care îi reproșau faptul că rade vegetația fără niciun rost.

”Domnule, Boc, ce aveți cu spațiile verzi? De ce nu încăpeți de ele? În centrul orașului ați distrus tot ce era verde. Faceți sensuri unice, închideți străzi, desfiintați parcări etc., adică vă luptați cu efectul, în loc să îndepărtați cauza!”,  a scris un bărbat pe site-ul primăriei.

Un alt clujean i-a amintit primarului de un proiect mai vechi menit să fluidizeze traficul, dar care s-a dovedit un fiasco. Bărbatul se întreabă de ce crede municipalitatea că sacrificarea spațiului verde va rezolva acum problema.

”Acum câțiva ani ați "investit " o grămadă de bani în semafoare inteligente zicând că o să decongestionați traficul în Cluj. Acum, când tăiați copacii, chiar credeți că o să fie mai bine cu traficul? Nu găsiți nimic altceva decât să puneți pietonii pe străzi, să defrisați spațiul verde care și asa este din "abudență" în Cluj”, a afirmat Bogdan M.

Reprezentanții Primăriei o dau din colț în colț și se grăbesc să facă promisiuni, după sesizările primite de la clujeni. Joi, 31 august, la o emisiune radio, unde a participat în locul lui Boc, șeful Poliției Locale a afirmat că arborii au fost scoși temporar.

 ”Acolo a fost analizat traficul pietonal. S-a constatat că trotuarul rămas este suficient pentru traficul pietonal existent la această oră, iar de asemenea fiecare pom care a fost scos va fi replantat. A fost scos temporar. Ați văzut că și în Piața Unirii au fost plantați mai mulți pomi decât au fost scoși cu ocazia lucrărilor executate în piață. Interesul major al Primăriei este de a asigura spații verzi, de a planta arbori, de a crea un mediu ambiant corespunzător”, a declarat Marcel Bonțidean.

De asemenea, viceprimarul Dan Tarcea declara luna trecută,  că cei șapte arbori tăiați vor fi replantați la finalul lucrărilor, și se vor mai adăuga încă patru copaci în zona Pieței Cipariu.

 

 

 

Sursa foto: Facebook

Comentarii

Adela Nemeti

03.09.2017 12:47

Probabil edilii Emilii din primârie nu suportâ alti copaci in afarâ bradului câ " ciobânasului la munte sus la munte,sus la munte la izvor " bradul ii este frate la oraș piatra cubicâ ,betonul nuantele de gri si dacâ este posibil nici o floare câ stricâ aspectul,i in P ta UNIRII s au plantat mai multi pomi farâ a beneficia de umbrâ ,in toatâ deschiderea pietii sunt trei ( 3 ) bânci unde te poti așeza la umbrâ restul decor .

Dragos

03.09.2017 17:48

De cateva zile si la capatul liniilor 3 si 24 au ras garduri vii si pomi. Cred ca reconfigureaza bretelele pentru autobuze si troleibuze, precum si trotuarele, dar acele insulite cu verdeata puteau ramane in picioare fara probleme. Cum nu au incurcat pana acum, nu vad de ce, dintr-o data, defrisarea a devenit indispensabila.

Vasule

04.09.2017 06:40

Jos bocitania! Jos bulibasa de giudetz! 

Adauga comentariu