Incidența în Cluj-Napoca a ajunge la 6.5 la mie

Marți, 11 ianuarie, Cluj-Napoca a fost primul mare oraș din România care a intrat în scenariul roșu cu o incidență ce depășea 5 la mia de locuitori. În doar 24 de ore situaţia a devenit mai dramatică: municipiul a atins incidența de 6.47.

Ritmul accelerat de creștere a numărului de cazuri se observa la nivelul întregii țări. Noul bilanț COVID, de miercuri, arată că, în ultimele 24 de ore, s-au descoperit alte 8.600 de cazuri noi de infectare cu COVID-19.

"Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 12 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 8.600 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 44 decese. Nu sunt raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00", se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

NU E MOTIV DE PANICĂ: Agenţia Europeană a Medicamentului susţine că varianta Omicron va scoate COVID-19 din faza pandemiei, transformându-se într-o boală endemică, cu care omenire poate învăța să trăiască

Răspândirea variantei omicron a SARS-CoV-2 va transforma COVID-19 într-o boală endemică, cu care oamenirea poate învăţa să trăiască, preconizează Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), relatează AFP, citată de News.ro.

EMA îşi exprimă totodată îndoiala cu privire la administrarea unei a patra doze de vaccin anticovid populaţiei europene şi apreciază că vaccinarea repetată antcovid nu este o strategie ”durabilă”.

”Nimeni nu ştie exact când ne vom afla la capătul tunelului, dar vom ajunge acolo”, a declarat marţi şeful strategiei de vaccinare la EMA, cu sediul la AMsterdam, Marco Cavaleri.

”Odată cu creşterea imunităţii în rândul populaţiei şi cu omicron va exista multă imunitate naturală, în afară de vaccin şi vom avansa rapid către un scenariu care va fi mai aproape de endemic”, a aprecat într-o conferinţă de presă Marco Cavaleri.

Însă, a subliniat el, ”nu trebue să uităm că ne aflăm în continuare în pandemie”.

Adauga comentariu