Incident pe șantierul unei creșe din Mănăștur. Betonieră răsturnată din cauza surpării de pământ VIDEO

Incident pe șantierul unde se construiește creșa de pe strada Grigore Alexandrescu, cartierul Mănăștur. Potrivit oamenilor din zonă, o betonieră s-a răsturnat din cauza surpării de pământ. Locația aparține Primăriei Cluj-Napoca, iar construcția trebuie finalizată anul acesta. Nu există informații despre posibile victime. Utilajul care transporta beton s-a răsturnat și a fost scos de o macara din zona în care s-a surpat pământul.

Creșa ar urma să fie dată în folosință în anul acesta cu o capacitate de 120 de locuri. Valoarea investiției este de aproximativ 2,7 milioane euro. În 2017, conducerea Primăriei estima o durată de execuție de 24 de luni, dar anul acesta a fost modificat termenul la 36 de luni. Lucrările sunt făcute de Canion Impex SRL, una din firmele prietene ale Primăriei.

În 2017, conducerea Primăriei anunța construirea unei creșe pe strada Grigore Alexandrescu nr. 47A. Creșa va avea regim de înălțime S+P+E+R, deși în urmă cu doi ani nu avea decât P+E+R. Probabil pentru construirea subsolului, executantul are nevoie de un an în plus față de termenul inițial anunțat de 24 de luni. Noua creșă va fi structurată astfel: spațiu de acces (hol, scară), cabinet medical, 6 grupe a câte 15 copii fiecare, dormitoare, camere de joacă, grup sanitar, birouri, vestiare, oficiu personal, sală de ședințe, spațiu de joacă în aer liber.

Lucrările sunt executate de Canion Impex SRL Cluj-Napoca, firmă patronată şi administrată de Vincze Attila Adrian, Kiss Gellert, Kiss Mihaly, care au și firma Dedal Construct. Iniţial, firma a fost a lui Gheorghe Taloş, cunoscut ca fiind ”omul lui Boc”, însă el a cedat firma în 2012. 

Adauga comentariu