Incident grav la Parchetul Militar Cluj! Un tablagiu l-a agresat pe jurnalistul Alin Golban pentru ca a pozat de pe domeniul public. Militarul recunoaște că l-a agresat pe jurnalist (VIDEO)

Jurnalistul Alin Golban a fost agresat de un angajat al Diviziei 4 Gemina care pazea Tribunalul Militar Cluj-Napoca dupa ce ziaristul a facut o poza a locurilor de parcare din fata institutiei.

Viorel Bolboaca

Jurnalistul dorea sa realizeze un articol in care sa prezinte situatia locurilor de parcare din zona si felul in care Tribunalul Militar s-a instapanit pe ele. In acel moment, Viorel Bolboacă, angajat al Diviziei 4 Gemina, a iesit din institutie si s-a repezit asupra jurnalistului. L-a prins de brat si apoi i-a rasucit mana la spate, spunandu-i ca il poate incatusa. 

,,Eu vreau sa fac un articol să văd în ce bază sunt libere locurile de parcare de la tribunal. Am făcut o poză și în momentul acela a ieșit un militar , ca să vin cu el, după aceea mi-a sucit mâna și a zis să șterg poza, sub amenințare, că nu pot să reproduc, că îmi dă una de......Și acum mă doare mâna cum mi-a sucit-o și am strigat după ajutor. Vă dați seama? Un om în uniformă mă agresează pe stradă. Am vrut să sun la Poliție, nu mai știam ce să fac. Nu mi-a venit să cred că în țara asta se poate așa ceva. A ieșit și un superior, care a zis ceva de genul să o lăsăm mai moale. El a recunoscut că m-a agresat, am martori”, a declarat jurnalistul Alin Golban pentru Ziar de Cluj și NCN.

Investigand incidentul, echipa NCN a fost amenintata cu confiscarea camerei de filmat. 

Dan Crisan, purtator de cuvant al Diviziei 4 Gemina, a declarat pentru NCN ca incidentul este regretabil. Acesta a pus actul de agresiune pe seama oboselii și a ,,tensiunii de dimineață”.

,,Am aflat de incident pe două căi: de la dumneavoastră și colegii dumneavoastră și de pe cale militară. Incidentul de dimineață este unul total neobișnuit pentru modul nostru de a fi. E ceva care nu s-a mai întâmplat și nu se va mai întâmpla. Ne cerem scuze, se va face o comisie administrativă și vom vedea despre ce este vorba. Până atunci, scuzele noastre. Un militar a fost obosit, probabil după 24 de ore de servici, este tensiunea de dimineață, oricum gestul a fost nepotrivit. Se face o comisie după care se aplică regulamentul militar. Riscă de la mustrare până la plecarea din sistem”, a spus purtătorul de cuvânt.

Intr-o inregistrare, militarul Viorel Bolboaca recunoaste ca l-a agresat pe Alin Golban. 

Bolboaca

Cine este Viorel Bolboacă? Conform informațiilor de pe site-ul Ministerului Apărării, Viorel Bolboacă este soldat gradat Profesionist, din 15 decembrie 2004 până în prezent în Cluj-Napoca. Anterior, a lucrat ca factor poștal, din 1999 până în 2002. Nu are studii superioare. A absolvit un colegiu tehnic clujean.

Comentarii

hater

11.12.2017 13:09

Reminiscente de cand era postas. Se vede ca omul se uita la prea multe stiri de rahat, unde toti ofuscatii sar cu "de ce filmezi/fotografiezi, ba?". Asta e nivelul, omul si-a lua niste picioare in cur de la superiori si s-a calma. Data viitoare cand va face careva poze in zona se va oferi sa tina el aparatul. Nu are rost sa faceti o stire din asta, deoarece zic eu ca doar prostia e explicatia, nu altceva. Altfel omul risca sa ajunga fost soldat, nu doar fost postas.

Adauga comentariu