Incident alarmant la liceul Unitarian Janos Zsigmond. Un elev a căzut într-un canal

Un incident alarmant a avut loc luni, într-o pauză, la Liceului Unitarian Janos Zsigmond din Cluj-Napoca. În curtea școlii există un separator de grăsimi care aparține de cantină și este acoperit cu un capac. Luni, în timp ce copiii se jucau în zona capacului, acesta s-a deplasat și un elev a căzut în acea groapă. Conform conducerii școlii, copilul este teafăr, fără nici o zgârietură. Contrar a ceea ce ne-a transmis directoarea școlii, Marta Popa, sursa noastră susține că au fost mai multe victime transportate la spital.

„Buna ziua,

Ieri a fost un accident în curtea Liceului Unitarian Janos Zsigmond, o placă de oțel din curte a căzut cu mai multi copii pe ea într-o groapă cu adâncimea de aproxmativ 2 - 3 m. Mai multi copii au fost răniți, ei au fost transportați la UPU cu doua salvări care au preluat copii din curtea liceului. Acum se încearcă mușamalizarea cazului și evitarea trageri la răspundere a conducerii liceului pentru. neasigurarea siguranței copiilor în școală”, transmite către Ziar de Cluj, un clujean.

Directoarea  Liceului Unitarian Janos Zsigmond, Marta Popa  susține că nu a fost nevoie de intervenție medicală deoarece copilul nu a pățit absolut nimic. „Nu a fost salvarea, copilul nu a avut nevoie nici de plasture, nu are absolut nimic”. Mai mult, Marta Popa declară că s-a făcut din acest caz o catastrofă, o tragedie.

„Incidentul s-a petrecut luni. Informațiile care circulă nu sunt chiar așa cum s-a întâmplat. În curtea școlii există un separator de grăsimi, care are un capac din metal. Este executat conform unui proiect autorizat și funcționează pentru cantină. Este fix, făcut acum 15 ani. De 15 ani nu a fost nici o problemă cu acest capac, nu se clatină, nu se mișcă deloc. Efectiv nu știm cum s-a întâmplat. Copiii s-au jucat cu mingea și capacul s-a deplasat. Un copil din clasa pregătitoare a căzut în acea groapă care avea în acel moment o grăsime rece, solidificată. Copil nu s-a lovit absolut deloc. În zonă erau 2 profesori de serviciu care au scos copilul din groapa respectivă. Noi avem un medic în incinta școlii și am dus copilul. Copilul nu are absolut nimic. Au fost și părinții anunțați.

Nu a fost salvarea, copilul nu a avut nevoie nici de plasture, nu are absolut nimic. Este și acum la școală și este vorba de un singur copil nu de 5. Cine anume avea acest interes de a face din acest caz o asemenea catastrofă, tragedie?

Noi ne-am speriat și am chemat aici Episcopia pentru că este clădirea Episcopiei. Este grav. Noi am zis că fixăm și cu șuruburi, deși nu se fixează cu șuruburi aceste capace. Nu înțelegem cum s-a putut deplasa, capacul nici acum nu se mișcă nici măcar puțin”, declară pentru Ziar de Cluj, Marta Popa, directoarea liceului.

Sursă foto: Facebook/Liceul Unitarian Janos Zsigmond 

Adauga comentariu