Începînd de astăzi, prețul energiei termice în Cluj-Napoca se majorează de la 233,62 lei la 264,76 lei/gcal, cu TVA redus

„Facem un efort masiv, de vreo 10 milioane de euro, pentru a susține factura la energie termică a clujenilor la prețuri accesibile în perioada asta critică de iarnă. Vedeți cum cresc prețurile și ce probleme ne creează. Am investit și avem în buget zece milioane de euro pentru a putea să sprijinim clujenii”, a declarat edilul Emil Boc în conferința de prezentare a bugetului Clujului pentru anul 2022. 

Consilierii locali urmează să aprobe noile tarife pentru agentul termic aplicabile din 13 Ianuarie 2022. 

Potrivit unei hotărâri locale de anul trecut, prețul local al energiei termice în mun Cluj-Napoca, la care se facturează energia termică furnizată populației este, începând cu data de 1 noiembrie 2021, de 233,62 lei/gcal la care se adaugă TVA 19%. Acest preț este folosit de societatea Termoficare Napoca SA pentru facturare către populație, iar diferența până la prețul final al energiei termice va fi suportată din bugetul Consiliului local. 

Începând de joi, 13 ianuarie 2022, cota aplicabilă de TVA este de 5%, fapt pentru care prețul local al energiei termice facturată populației a fost aprobat la valoarea de 264,76 lei/gcal la care se adaugă TVA 5%.

Tarifele pentru căldură și apă caldă au fost majorate cu 15%

În noiembrie 2021, consilierii locali aprobau noile tarife pentru serviciul de furnizare a agentului termic.

CITEȘTE ȘI: Costurile clujenilor pentru căldură și apă caldă se majorează cu 15%. Emil Boc: Menținem factura la un procent suportabil pentru populație

„Am făcut niște eforturi financiare uriașe. 

Avem o creștere de aproape 20 de milioane de lei față de ce plăteam până acum, deci aproape 4 milioane de euro în plus față de ce am plătit în 2021 pentru a menține factura la un procent suportabil pentru populație. 

Vom avea o subvenție de la Primărie de aproape 47 milioane de lei, cu alte cuvinte aproape 10 milioane de euro pentru ca factura la cetățeni să fie suportabilă”, anunța edilul Emil Boc, în noiembrie 2021, într-o intervenție radio. 

Primăria analizează noua Strategie locală a serviciului de alimentare cu energie termică a consumatorilor din Municipiul Cluj-Napoca în perioada 2021-2030 și perspectivă 2050, prin aplicarea căreia noile blocuri cu un număr mai mare de 6 apartamente vor fi obligate să se racordeze la sistemul centralizat de termoficare, iar centralele individuale vor fi interzise. 

 

Adauga comentariu