Începe toamna protestelor cu iz politic! Aproape 700 de clujeni au anunțat deja pe Facebook că vor ieși mâine în stradă: „Oprea este protejat, vrem să fie cercetat!”

Până la această oră, aproape 700 de clujeni și-au anunțat pe Facebook participarea la protestul de mâine din Piața Unirii, de la ora 18. Scopul declarat al adunării publice „îl constituie manifestarea protestului în legătură cu votul negativ dat în Senatul României referitor la cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea în dosarul privind decesul polițistului Bogdan Gigina”.

Pe lângă cei 700 de participanți anunțați, alții 1200 de oameni s-au arătat interesați de acest protest, pe pagina de Facebook a evenimentului. 

„Ieșim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi și nu-și mai pot cere singuri dreptatea.

Polițistul Bogdan Gigină a murit în timpul serviciului, în timp ce escorta una din numeroasele coloane oficiale ale fostului ministru de interne. Un om a murit, Oprea a scăpat: cel identificat de procurori ca posibil vinovat de ucidere din culpă nu va ajunge în fața justiției.

DNA a cerut aviz de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină, sub acuzaţia de omor din culpă.

Senatorii au făcut însă scut în jurul colegului lor și au decis luni prin vot secret împotriva începerii urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea. 

Vi s-a făcut puțin greață după votul de luni din senat?

Cluj-Napoca: Ne vedem joi, 22.09.2016 începând cu ora 18:00 în Piața Unirii”, scriu pe pagina evenimentului organizatorii protestului care speră să adune în Piața Unirii 2000 de oameni.

Atât Primăria Cluj-Napoca, cât și Jandarmeria au fost notificate în legătură cu protestul de mâine, care ar urma să se desfășoare între orele 18-23, traseele de acces spre locul adunării și cele de dispersare fiind toate străzile adiacente Pieței Unirii și Bulevardului Eroilor. 

Acest protest pare a nu fi unul total apolitic, dacă luăm în considerare faptul că organizatorul declarat al evenimentului, cel care semnează notificarea trimisă Primăriei Cluj-Napoca, Daniel Giurcă, este un fost susținător al Monicăi Macovei din campania pentru alegerile prezidențiale, având multiple postări de campanie pe pagina sa de Facebook:

În prezent, Daniel Giurcă pare a îl susține pe Nicușor Dan și Uniunea Salvați România:

Giurcă mai este și un susținător al Guvernului Cioloș:

Foto: Facebook.com

Comentarii

Claudia

21.09.2016 18:39

Și eu m-am gândit la asta și văd doar o soluție.Să mergem la vot, masiv, și să ne anulăm voturile. Să-i ștampilăm pe toți, că toți merită!Sa iasă un blat național.Să nu se poată forma un parlament, nicidecum un guvern.Altă soluție nu văd, sunt doar disperată și frustrată că trăiesc aici și sunt prea bătrână să mai plec altundeva.

niculaie

22.09.2016 09:07

Deci tinerii frumosi si tembeli au primit dispozitie pe unitate ca trebuie sa iasa sa protesteze impotriva PSD-ului cel rau ca sta cam bine in sondaje si pana in decembrie, la parlamentare, trebuie musai coborat cateva procente, macar vreo 10, iar acestea sa ajunga la PMP sau la partidul sorosist al lui Nicusor Dan! Ce ti-e si cu politica asta!!

Daniel Giurca

22.09.2016 10:12

singurele motive pentru care m-am implicat in organizarea acestui protest au fost faptul ca mizeria din parlamentul României a atins cote inimaginabile si ca nu s-a gasit nimeni altcineva din Cluj-Napoca care sa preia ideea protestului de la Bucuresti? Ai vazut cumva vreo postare de a mea pe pagina evenimentului care sa duca spre USR sau alta formațiune politică? Te provoc sa vii in seara asta la protest ca sa urmaresti daca voi face vreo mentiune spre USR si sa ne cunoastem pentru a intelege corect ce anume m-a motivat.

Dana

22.09.2016 11:33

Sunt unul dintre tinerii frumoși și tembeli de care spuneți și sunt deschisă dialogului. Aștept cateva argumente pro-blocarea anchetării lui Gabriel Oprea. 

Adauga comentariu