Incepe Shoebox 2014. Anul acesta campania ajunge si in SUA

Cea de-a opta editie a campaniei Shoebox incepe in 1 decembrie. Sunt aproape 140 de centre de colectare in Romania si alte 14 tari a cutiilor care vor ajunge dupa data de 15 decembrie la copii din medii defavorizate.

“Pe 1 decembrie puteti sarbatori Romania si veniti din 2 cu cutiile”, spun organizatorii pe pagina de Facebook.

Daca anul trecut au fost 7 locuri in care se adunau cutiile in Cluj-Napoca, anul acesta sunt 12 puncte de colectare.

“De la 8 tari am ajuns la 13, sau chiar 14, acum vorbesc cu cineva din Toronto. Locatiile se actualizeaza permanent, acum sunt 139, cred ca vom ajunge la 150. In aceasta seara se va publica articolul de start pe site, si din 2 decembrie incepem sa colectam. E un volum imens de oameni care se implica, sunt peste 100 de firme private care strang cutii in interior si apoi le duc la centrele de colectare”, spune Valentin Vesa, initiatorul proiectului Shoebox.

Acum mai bine de opt ani, Valentin impreuna cu Luca, fiul sau de patru ani, au daruit o cutie de pantofi plina cu jucarii si dulciuri unui copil nevoias. De atunci proiectul a crescut enorm si a trecut granitele Clujului, ale Romaniei si chiar a Europei.

“Cu Luca am inceput, cu el mergem mai departe. De abia asteapta in fiecare an sa facem cutii. Mi-a spus intr-o zi ca a trebuit sa scrie o compunere despre ce inseamna sa dai cadouri si a scris despre Shoebox”, spune Valentin Vesa.

ShoeBox este un concept inedit care presupune colectarea de cadouri de Craciun pentru copiii orfani sau pentru cei din familii sarace si dezorganizate.
Campania creste in fiecare an vazand cu ochii: daca in 2012 s-au strans 7.000 de cutii in 19 orase, in 2013 s-au strans de patru ori mai multe cutii - aproape 30.000.

Anul acesta se pare ca vor fi si mai multe cutii care ii vor bucura pe micutii aflati in nevoie. Printre tarile care se alatura din acest an campaniei se numara Austria, Danemarca si chiar Statele Unite ale Americii.

"Dar din dar se face raiul spune zicala si eu zic cutie din cutie se schimba realitatea unui copil sarman, in prag de Craciun. Va multumesc tuturor celor care in ultimii 8 ani ati fost partasi acestui minunat proiect. Va multumesc tuturor celor care, printr-o cutie cu bunatati, ati adus bucurie in inima unui copil si ati permis luminii si emotiei sa cuprinda Romania si romanii aflati in afara tarii", arata Valentin Vesa pe pagina proiectului.

Adauga comentariu