Începe școala! Statul paralel de la Cluj are o noua problemă de matematică: distrugerea PSD din interior

Faptul că presa centrală e anesteziată de banii publici primiți de la doamana Firea sub pretextul Centenarului ne duce în situația stupidă că cititorii și telespectatorii nu sunt informați corect asupra adevăratelor dedesubturi ale scandalului din PSD. Rămâne așadar povara pe noi, ziariștii provinciali, să aprindem candela cunoașterii în subteranele Statului paralel. Avem și o legitimitate geografică: dragii tatii, sediul social al Statului paralel a fost dintotdeauna Clujul. Să nu mai ziceți niciodată că Clujul a fost un punct de lucru... Nu, a fost și este sediul social și cartierul general al Statului paralel.

Incipiența Statului paralel ne răsare din abordarea total diferită a unghiului din care se roade aici Osul Puterii. În timp ce, tradițional, “sudiștii” și „moldovenii” din PSD au vrut mereu să pună mâna pe ministerele suculente de bani publici ale guvernelor, ce a vrut întotdeauna Ioan Rus pentru sine și pentru Statul paralel?

Răspuns: din 2000, până azi, Ioan Rus și „pretenii” au vrut dintotdeauna, mai înțelepți fiind, Ministerul de Interne, IGPR, SRI, “doi și-un sfert”, în general orice structură de forță care să-i poată ajuta pe cei din Statul paralel să răzbată prin timpurile politice.

Ioan Rus a fost dintotdeauna posesorul unui variat paletar de zicători și cugetări românești. De exemplu: “apa trece, dosarele rămân”, “vrei, nu vrei, tot îți facem unul”. Și asta a contribuit mereu la prezența Clujului în orice croșetare de urzeli politice, în orice desfacere a pulovărelor politice nițel agățate.

Vă place sau nu, Clujul a pus ultimii trei președinți ai PSD: Geoană, Ponta, Dragnea.

Cu Geoană, Statul paralel din Cluj a fost foarte prieten, până când și-a dat seama că e un papagal tocilar, iar lui Rus nu-i plac oamenii ineficienți.

Pe Ponta l-au crescut încă din fragedă pruncie, cumpărându-i, încă de la grădinița politicii, o mașinuță “mumoasă” de raliuri - amintire ce a rămas neștirbită și s-a transformat în respect pentru unchiulețul Ioan Rus.

Atenție foarte mare, căci urmează să vorbim despre destructurarea PSD! Așa că să nu uităm cine a fost cel care, încă de acum o lună și un pic, a endorsat proiectul politic al lui Victor Ponta: Ioan Rus.

Precizare: acest articol nu vrea să fie un atac la adresa acestui om (Ioan Rus), ci o constatare rece a faptului că este unul dintre cei mai vechi și experimentați politicieni din România, însă genul de om politic care nu luptă fățiș decât foarte rar și preferă lupta din munți, sau, mai precis, din cabană.

Singurul nesimțit care s-a prins că e nociv să se lase ghidonat de Grupul de la Cluj a fost Liviu Dragnea, mult mai inteligent politic decât predecesorii săi la cârma PSD. Liviu Dragnea și-a propus, pe lângă multe alte proiecte interesante (destructurarea relațiilor dintre SRI și Parchete, dintre SRI și judecători, anularea puterii imense și abuziv folosite a președintelui șamd), și-a propus și slăbirea Grupului de la Cluj.

Iar asta a început în momentul în care Dragnea a dat semne că-l pune pe Dâncu premier și nu l-a mai pus, în momentul în care a anulat orice acces al clujenilor în guvern și continuă prin scoaterea de la butoane a mahmurului George Maior.

Ca să înțelegeți mai bine că nici Statul paralel de la Cluj nu stă cu mâinile-n sân, dați-ne voie să vă facem, ca în matematică, un șir de nume, nu de numere, pe care Clujul le produce în acest moment pentru a distruge PSD: Ioan Rus, George Maior, Florian Coldea, Victor Ponta, Gabi Firea, Gabi Oprea, Corina Crețu, Sebi Ghiță.

Ioan Rus cu George Maior au o relație străveche, de decenii. Ponta tocmai ce a fost endorsat de Ioan Rus în proiectul său Pro România. Ioan Rus o trimite pe Corin Crețu la Gabi Firea să-i arate “esemesuri” de la Juncker - cele care au constituit motivul cu care s-a legitimat Firea pentru declanșarea scandalului (cât de normal este ca un comisar european să-i arate sms-uri primite de la Juncker unui primar general și nu șefului său de partid, chiar dacă se susține că acesta nu i-ar fi răspuns la telefon?).

Gabi Oprea cu Ioan Rus au relații de prietenie cu vechime, dintre care am aminti chiar slugărnicia lui Oprea față de Rus. Gabi Oprea a scăpat de “dosarul Gigină” și vrea înapoi la butoane. În plus, Gabi Oprea are dosare pe zona Ilfov care ar îngropa familia Pandele. Și șantajul enorm asupra Gabrielei Firea este adevărata explicație pentru gestul absolut cretin de a-și asuma un scandal ce nu-i aduce absolut nici un avantaj politic – bucureștenii nu au să o re-evalueze, așa cum re-evalua, periodic, Traian Băsescu câte o “soluție imorală”.

Statul paralel de la Cluj a produs aseară unul dintre ultimele gesturi impulsive în momentul în care Sebi Ghiță i-a dat pe Whats App lui Victor Ponta poza cu Dragnea și Maior din vila SRI. Să nu vă stresați, la întâlnire era și domnul Sebi Ghiță - dar a fost fotoșopat. Doar Laura Codruța Kovesi – și ea o apropiată a Statului paralel de la Cluj -, nu a mai fost fotoșopată (că dă bine pentru scenariile ulterioare cu privire la cum a mâncat ea șorici în lupta anti-corupție).

Ar fi foarte interesant dacă am putea primi poze și de la Cabană de la Ioan Rus: cu doamna Kovesi și cu domnul Ponta, nu de alta dar să avem albumul de amintiri complet.

Bref: în acest moment se pune la cale o filială subterană a UNPR care să înceapă din interiorul PSD, pe modelul “Aliens” și care să spargă abdomenul acestui partid – așa cum a mai făcut-o UNPR și pe vremuri. Și este cam planul final pentru Cluj, care a pierdut, în ultimii ani, poziții însemnate în structuri de putere. Dacă nu le reușește asta, se vor lăsa pensionați din politica românească, din lipsă de “coledzi”.

PS: Nu l-am pus pe Vasile Dâncu în această înșiruire de nume, fiindcă el s-a despărțit de mult de manevrele tipice ale lui Ioan Rus.

PS2: Cu privire la ce am afirmat mai sus despre adevărata putere în stat, Ministerul de Interne, nu uitați de ce spunea generalul Voicu înainte de a fi săltat și dus nițel la închisoare (că prea devenise inteligent): “dacă am Ministerul de Interne, am Justiția, controlez ambele capte ale sistemului juridic”... Ministerul de Interne este cheia Puterii.

Adauga comentariu