Incepe History Hacker. Secretele Egiptului se dezvaluie in curand la Cluj, la cea mai mare expozitie interactiva pentru copii

Micii clujeni pasionati de istorie vor avea ocazia pe parcursul acestui an sa descopere episoade fascinante din evolutia omenirii intr-un mod cat se poate de atractiv, vizitand expozitiile interactive din seria History Hacker. Vineri, 30 ianuarie, incepe primul episod: Secretele Egiptului Antic.

Micii exploratori vor avea ocazia sa mestereasca bijuterii si amulete si sa invete cum sa deseneze hieroglife. Vor avea la dispozitie chiar si un atelier de mumificare. Expozitia se va desfasura la parterul cladirii The Office intre 30 ianuarie si 30 martie, in fiecare zi de la 10 la 18 si va mai cuprinde prezentari si explicatii ale monumentelor, personajelor si obiceiurilor semnificative ale epocii, imbinand faptele istorice redate pe intelesul copiilor cu elemente de butaforie cu atelierele. 

"In cadrul acestei expozitii copiii vor avea parte de o adevarata experienta educationala, in cadrul careia fiecare vizitator poate sa analizeze indeaproape fiecare exponat, sa il atinga, sa se joace, sa creeze, sa experimenteze specificul acelor timpuri", au precizat oficialii agentiei Amprenta Advertising, organizatorii actiunii. 

Biletele de intrare vor costa intre 20 de lei (pentru copiii sub 14 ani) si 30 de lei pentru adulti. Familiile cu trei membri vor plati 65 de lei, cele cu patru membri 80 de lei, iar pentru grupurile de copii se va plati cate 15 sau 20 de lei de fiecare, cu intrare gratuita pentru insotitori. 

Acesta este primul "episod" din proiectul "History Hackers" din acest an. Intre lunile mai si iunie este programata expozitia "Secrets of Rome", iar in septembrie si octombrie "Grecia Antica". 

In 21 februarie, agentia va organiza prima editie a Galei Boxului Profesionist Iron Man, desfasurata la Sala Polivalenta. Vor participa sportivi din Romania, Bulgaria, Spania, Portugalia si Ungaria.

In aceeasi zi va avea loc si concertul muzicianului de jazz Ravi Coltrane, fiul inegalabilului John Coltrane. Manifestarea va fi gazduita de Casa de Cultura a Studentilor (CCS) din Cluj-Napoca. Concertul tenorului de jazz de la Cluj face parte din turneul european de promovare a albumului “Spirit Fiction” editat de celebra casa Blue Note Recors. Proiectul este propus de artist sub titulatura Ravi Coltrane Quartet, in cadrul caruia admirabilul saxofonist este completat de alti trei muzicieni de exceptie: David Virelles - pian, Dezron Douglas - bass si Johnathan Blake - baterie.

Aceeasi agentie de publicitate va mai organiza intre 28-29 februarie Targul de vacante, la Sala Polivalenta. Vor participa aproximativ 50 de expozanti. 
De asemenea, intre 4 si 7 iunie, in aceeasi locatie va avea loc DOT.fair, anuntat ca "cel mai mare eveniment IT&C din Romania". Manifestarea va reuni patru mari categorii ale domeniului: Gadgets, Business Software, Social Media, Gaming & E-Sports. Sunt asteptati 25.000 de vizitatori.

Comentarii

ana

08.03.2015 00:52

o initiativa frumoasa, doar ca am ramas dezamagita de personalul de acolo. Domnisoarele care se ocupau de grupurile de copii parca vroiau sa scape de noi cat mai repede. si erau si foarte slab pregatite in ce ce priveste informatiile pe care trebuiau sa le dea copiilor despre Egiptul antic. Pacat, mai ales ca nu e ieftin. 

Egiptul antic

17.03.2015 15:46

Ne pare rau pentru dezamagirea dumneavoastră, dar personalul care se ocupa de copii au pregatire universitara de istorie si arheologie, si s-au oferit voluntari pentru a face ghidaj pentru copiii dumneavoastra. Daca copiii nu au avut respect sa asculte si au plecat cu putine informatii nu mai este din vina noastra. Cu stima personalul.

Egiptul antic

17.03.2015 15:52
Ne pare rau pentru dezamagirea dumneavoastră, dar personalul care se ocupa de copii au pregatire universitara de istorie si arheologie, si s-au oferit voluntari pentru a face ghidaj pentru copiii dumneavoastra. Daca copiii nu au avut respect sa asculte si au plecat cu putine informatii nu mai este din vina noastra. Cu stima personalul.

Adauga comentariu