Incep lucrarile pe strada Baritiu, la intersectia cu Regele Ferdinand. Angajatii Kiat vor lucra pe timp de noapte

Lucrarile de reabilitarea tramei stradale, derulate de asocierea Dikerit-Kiat pe mai multe strazi din Cluj-Napoca, ajung in aceasta saptamana intr-una dintre cele mai circulate intersectii din oras, dintre strazile Baritiu si Regele Ferdinand. Reprezentantii Kiat spun ca muncitorii se vor stradui sa finalizeze tronsonul in doua saptamani si se va lucra pe timp de noapte.

Strada Baritiu este una dintre cele mai afectate de lucrari, dintre strazile incluse in priectul de modernizare a tramei stradale, un contract derulat de asocierea Diferit-Kiat care se ridica la 53 de milioane de lei. Corneliu Dimitriu, project manager Kiat, spune ca lucrarile sunt realizate in proportie de 60% pe aceasta strada. In ceea ce priveste partea carosabila, mai trebuie turnata uzura pe ambele parti si montate bordurile de separare a carosabilului de parcari, piste de biciclisti si trotuare.

Apoi, angajatii Kiat vor continua lucrarile de realizare a trotuarelor, a celor doua piste de biciclete si a parcarilor.

“Intentionam ca, in aceasta saptamana, sa incepem lucrarile la intersectia cu strada Regele Ferdinand, cea dintre Podul Horea si Baritiu. Eu sper sa terminam in cel mult doua saptamani partea carosabila. Vom lucra pe timp de noapte. O sa impartim intersectia in patru sau in cinci, in asa fel incat deranjul sa fie minim”, explica Corneliu Dimitriu, project manager Kiat.

Pana in 15 septembrie, reprezentantii firmei de constructii spera sa realizeze trotuaele cel putin pana in zona Universitatii Tehnice.

Cat priveste strada Horea, Dimitriu spune ca se va respecta termenul avansat, de 10-15 septembrie, pentru finalizarea lucrarilor. Aici se lucreaza la realizarea trotuarelor.

“In acest moment asteptam dupa cei de la Iluminatul Public si de la Energobit sa scoata stalpii vechi, pentru a fi inlocuiti”, adauga managerul de proiect Kiat.

Pe strada Plopilor, lucrarile sunt realizate in proportie de 80%, cei de la Kiat mai trebuie sa toarne stratul de uzura si sa realiizeze calea de acces spre zona rezidentiala.

“Din punctul nostru de vedere, lucrarile sunt avansate si nu avem probleme de grafic. Mai ramane Splaiul Independentei, unde mai sunt cateva discutii cu beneficiarul, este vorba de niste avize”, spune managerul Kiat.

Contractul cu asocierea Diferit-Kiat se ridica la 53 de milioane de lei, iar durata de executare a lucrarilor este de 18 luni. Lucrarile include mai multe strazi din Cluj-Napoca, printre care strada Plopilor intre strada Primaverii si Splaiul Independentei, strada Oasului intre strada Decebal si Valea Chintaului, bulevardul Muncii de la intersectia cu strada Oasului pana la Sinterom, respectiv de la intrarea in CUG pana la str. Cpt. Grigore Ignat, dar si pe Calea Baciului.

Adauga comentariu