Încep iar lucrări de modernizare la pasajul de la gară

În ședința de Consiliu Local de săptămâna viitoare va fi supus votului consilierilor locali un proiect de hotărâre privind continuarea lucrărilor de modernizare a pasajului de la Gara Cluj-Napoca. În prima fază vor fi aprobați indicatorii tehnico economici, urmând apoi celelalte etape: proiectare și licitație pentru execuția lucrărilor.

Potrivit documentului, se vor construi lifturi, iar intrările vor fi acoperite cu copertine pentru protejare scărilor.

“Pasajul subteran existent în Piața Gării a fost modernizat de curând prin construirea unei legături între pasajul existent al CFR și cel aflat în administrarea Primăriei. Pentru reglementarea circulației pietonilor în zona gării este necesară implementarea unui sistem de acces dotat cu lifturi pentru persoane cu handicap și scări rulante. Cele șase guri de acces vor fi dotate fiecare cu câte o scară rulantă, iar cele trei lifturi vor fi montate unul pentru accesul din fața intrării în clădirea gării, al doilea pentru accesul de pe strada Horea și al treilea pentru accesul din Piața Gării”, se arată în referatul de aprobare a proiectului.

Valoarea totală a investiției, fără TVA, este de 4.309.000 lei (aproape 1.000.000 de euro), iar durata de realizare a investiției va fi de 8 luni.

Adauga comentariu