Încă un SUPER TOP, făcut de SUPER SPECIALIȘTI: Cluj-Napoca ”Wild West”, printre cele mai sigure orașe din lume!

„Specialiștii” au dat un nou verdict de Cartoon Network: Cluj-Napoca, pe locul 13 în topul celor mai sigure orașe din lume. Hoții din centru, drogații, șoferii băuți sunt trecuți la „diverse”. 

O nouă știre menită să preaslăvească unicul oraș: Cluj-Napoca. Cică „experții” de la Numbeo plasează Clujul în top 13 cele mai sigure orașe din România. Atâta că, experții sunt de fapt oamenii simpli care votează alandala în funcție de simpatii.

Nu ne credeți? Scrie frumos în descrierea site-ului: „Numbeo is the world’s largest database of user contributed data about cities and countries worldwide. Numbeo provides current and timely information on world living conditions including cost of living, housing indicators, health care, traffic, crime and pollution”. Bonus, aflăm că „This section is based on surveys from visitors of this website. Questions for these surveys are similar to many similar scientific and government surveys”. În traducere liberă, Numbeo e cea mai mare bază de date din lume, cu mențiunea că oamenii de rând contribuie la stabilirea ratingului, prin sondaje. Și cum pot fi clujenii, decât orgolioși și mândri ca orice ardelean neaoș?

Fără a lungi vorba, Cluj are un index al siguranței de 80.42 și e de departe cel mai sigur oraș din România. E depășit în capitolul „siguranței” de clasicele orașe arabe unde pentru furt se taie mâna jos (Abu Dhabi, Doha, Sharjah, Dubai) dar și de Taipei, Quebec, Zurich, Munchen, Eskisehir, Berna. Irvine (SUA). Doar apariția unui oraș ca Munchen în top 10 arată cât de ridicol e topul. Vizitați anumite zone din Munchen, să vă convingeți pe pielea dumneavoastră cât de „sigur” e orașul. 

Revenind la Cluj, ne întrebăm retoric cât de mult contribuie următoarele situații la mirificul rating de siguranță al orașului:

Hoții la putere de pe centru, printre care fetele minore care au speriat orașul. S-au scris zeci de articole pe această temă, autoritățile au fost incapabile să ia măsuri. 

CITEȘTE ȘI: Hoațele teroriste s-au întors și au bătut o fată lângă Sora. Vai de capul lui de oraș

Poate mai siguri se simt clujenii când intră în baruri sau restaurante de lux și rămân fără portofel. Cum e și cazul oamenilor care au pățit-o de mai multe ori în Piața Muzeului luna trecută. 

CITEȘTE ȘI: HOȚUL PROFESIONIST din Piața Muzeului, prins de polițiști! A dat patru lovituri în cinci zile

Boschetarii, cerșetorii, drogații de prin întreg orașul. Cu siguranță că oricine vizitează gara din Cluj se crucește. Poate mai mult vă impresionează „zombalăii” care sunt pe toate băncile prin oraș în timp de vară.

CITEȘTE ȘI: Clujul e din nou invadat de „zombie”

Probabil și mai siguri se simt clujenii când află că parcuri sunt închise de autorități pentru că, acolo unde se joacă copiii, își fac veacul seringi folosite de drogați sau prezervative uzate. 

CITEȘTE ȘI: Măsură fără precedent a comisarilor de la Protecția Consumatorului: au ÎNCHIS un parc de joacă din Mănăștur. Seringi, protexuri folosite, sticle sparte! Emil Boc, Bontidene, nu va e RUSINE?

Sau, cel mai sigur e când treci strada și vine un idiot cu 100km/h, beat mort, urmărit de cinci mașini de poliție ca în filmele americane. 

CITEȘTE ȘI: UPDATE:Urmărire ca în filme: șofer băut și fără permis, prins de polițiștii clujeni. Au fost avariate patru mașini și s-au tras două focuri de armă - FOTO, VIDEO

BONUS: Poate țineți minte bătaia din Groapă, ajunsă viral pe internet? Cu macetă cu tot.

Să tot lauzi siguranța din Cluj-Napoca! 

Adauga comentariu