Inca un santier: la un an de la asfaltare, se sparge iar strada Hasdeu

Cu cateva saptamani inaintea inceperii noului an universitar, zona campusului Hasdeu arata infricosator. Pe langa haosul provocat de inchiderea strazii Marinescu, acum au aparut santuri adanci si pe strada Hasdeu, una dintre cele refacute complet anul trecut. 

Exact cu un an in urma, cu putin timp inaintea revenirii studentilor la Cluj, strada Bogdan Petriceicu Hasdeu a inceput sa fie reabilitata, astfel incat la inceputului anului universitar 2014-2015 zona era un santier, dupa cum scria clujust.ro. In acelasi timp, se sapa de zor si pe strada Piezisa, care, dupa cum scria Ziar de Cluj, i-a primit pe studenti in octombrie cu santuri si gropi

Dupa un an, iata ca se fac noi noi lucrari care presupun spargerea asfaltului in aceeasi zona.

Noile sapaturi au inceput sa fie executate in aceste zile la marginea dinspre camine a strazii. 

Daca in unele locuri santurile sunt trasate drept, in altele acestea incurca serios circulatia. 

Asfaltul abia asternut anul trecut este sfaramat si transformat in movile pe fostul trotuar. 

In tot acest timp se lucreaza de zor si la reabilitarea strazii Marinescu, blocata complet si refacuta din temelii in aceasta perioada. 

"Pe strada Hasdeu cei de la Electrica Bransamente au autorizatie de spargere, pregatesc bransarea cu noi stalpi, executa lucrari de infrastructura. Termenul de executie este 4 septembrie", a precizat un reprezentant al Biroului Mass-Media al Primariei Municipiului Cluj-Napoca. 

In ceea ce priveste strada Marinescu, termenul de finalizare a lucrarilor este 15 septembrie, potrivit aceleiasi surse. 

Modernizarea strazii Marinescu s-a lungit pe o perioada de aproape un an, timp in care localnicii s-au plans ca au ajuns la capatul rabdarii din cauza zgomotului, a prafului si a blocarii trotuarelor. In plus, la un moment dat, lucrarile s-au oprit cu totul. In toamna anului trecut, dupa ce au decopertat covorul asfaltic muncitorii au parasit lucrarile. Locuitorii din zona au facut atunci numeroase plangeri la adresa administratiei clujene pentru ca erau nevoiti sa isi parcheze masinile pe strada fiindca intrarile in curti era greu accesibile ca urmare a diferentei de nivel dintre trotuar si trama stradala. 

De asemenea, mai multi soferi au sesizat faptul ca desi s-au efectuat lucrari de asfaltare, de la intersectia cu strada Ciprian Porumbescu pana la intersectia cu strada Viilor au ramas numeroase portiuni de drum in care s-au format adevarate cratere. 

Comentarii

stelian

07.09.2015 12:23

Oare de ce d-nii ziaristi nu vad cum arata strazile orasului prin comparatie cu stazile oricarui oras din occident: cu stalpi oribili de beton, incarcati de cabluri, cu borduri dislocate si trotuare capcana? Sigur, corectarea unor lucruri urate acumulate de decenii nu este simpla si cere multa rabdare. Este bine insa ca, iata, primaria a ajuns in cele din urma la concluzia ca modernizarea strazilor trebuie sa fie radicala, cu noi stalpi de iluminat, fara cabluri si cu trotuare civilizate. E greu, dar dupa cum se cuvine a fi remarcat vazand rezultatele pe cele cateva strazi finalizate, MERITA.

Adauga comentariu