Încă un primar din JUDEȚUL Cluj a fost condamnat DEFINITIV pentru abuz în serviciu. PNL Cluj și-a pierdut "candidatul"

Săptămâna aceasta prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, l-a destituit pe primarul din Tritenii de Jos, pesedistul Sașa Valer, ca urmare a sentinței prin care edilul a fost condamnat pentru abuz în serviciu. Următorul pe listă pare să fie primarul din Valea Ierii, pentru care Curtea de Apel Cluj a decis să mențină condamnarea penală din dosarul în care a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

Citește și: 

EXCLUSIV Primar din judeţul Cluj, condamnat la închisoare cu suspendare şi la muncă în folosul comunităţii care l-a votat. PNL Cluj îşi pierde "candidatul"

Duma Gabriel Alexandru, primarul liberal de la Valea Ierii, a fost condamnat în toamnă la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare. În decizia dată de Judecătoria Turda se arată că edilul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile tot în primăria în care a săvârşit infracţiunea. Potrivit surselor Ziar de Cluj, primarul Gabriel Duma a fost trimis în judecată alături de Ioan Boca, condamnat şi el la închisoare cu suspendare, pentru terenuri sportive amenajate pe fonduri europene, care în realitate sunt amenajate pe suprafeţe înclinate. Ioan Boca a fost condamnat tot la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la abuz în serviciu. Atât primarul Gabriel Duma cât şi complicele său trebuie să achite peste 21 de mii de lei despăgubiri materiale. Niciunul dintre ei nu şi-au recunoscut infracţiunile. 

Curtea de Apel Cluj a decis să mențină sentința de la TUrda: 

”Admite apelul declarat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda împotriva sentinţei penale nr. 507 din data de 01.11.2019, pronunţată de către Judecătoria Turda, pe care o desfiinţează în parte cu privire la încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina inculpaţilor DUMA GABRIEL-ALEXANDRU şi Boca Ioan şi, pronunţând o nouă hotărâre în aceste limite: (…) condamnă pe inculpatul D. G.-A. (cu datele personale la dosar) la pedeapsa de: – 2 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de infracţiunea de abuz (…) interzice inculpatului ca pedeapsă complementară dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani. (…)dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani. (…) pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei com. Valea Ierii/ Primăriei com. Iara.

Condamnă pe inculpatul Boca Ioan la pedeapsa de: – 2 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu (…) interzice inculpatului ca pedeapsă complementară dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani(…)pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei mun. Gherla/ Primăriei a mun. Dej.

Respinge, ca nefondate, apelurile promovate de către inculpaţii D. G. A. şi B. I., precum şi de partea civilă M. L. P., D. şi A.. Obligă pe inculpaţi să plătească statului câte 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cheltuielile judiciare în apelurile Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda şi a M. L. p., D. şi A. rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 24 iunie 2020”, arată soluția pe scurt a instanței.

EXCLUSIV Primar din judeţul Cluj, condamnat la închisoare cu suspendare şi la muncă în folosul comunităţii care l-a votat. PNL Cluj îşi pierde "candidatul"

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Adauga comentariu