Inca patru curse noi de pe Aeroportul Cluj. Numarul pasagerilor ar putea depasi 2 milioane pe an pana in 2018

Cea mai mare companie low cost din Europa Centrala si de Est si-a anuntat azi extinderea flotei din Cluj-Napoca cu o noua aeronava de tip Airbus A320. Aceasta va opera de pe Aeroportul International Avram Iancu Cluj, incepand in luna iulie 2016, spre patru noi destinatii, Alicante (Spania), Berlin, Billund (Danemarca) si Doncaster Sheffield (Anglia). 

Vicepresedintele executiv al Wizz Air, John Stephenson, a anuntat azi in premiera la Cluj-Napoca faptul ca incepand de anul viitor compania va efectua zboruri de pe aeroportul clujean spre alte patru noi destinatii, iar flota de aeronave care va deservi calatorii se va mari la 5 aeronave. Ca urmare a cresterii in primele noua luni ale acestui an cu 20% a traficului de calatori de pe Aeroportul Cluj, compania low cost a decis sa mareasca parcul cu inca o aeronava de tip Airbus 320 cu 180 de locuri si sa ofere clujenilor posibilitatea de a calatori din iulie 2016  spre alte 4 destinatii. Noile destinatii vor fi spre Spania, Germania, Danemarca si Anglia iar preturile biletelor sunt modice de la 109 pana la 129 lei pentru un zbor.

Prezent la conferinta de presa, Vakar Istvan, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj a anuntat ca indiferent de cine se va afla la conducerea institutiei, investitiile in infrastructura aeroportului vor fi sustinute neconditionat. 

“Pentru Cluj, pentru capitala Ardealului, este foarte importanta aceasta poarta de intrare care din pacate este unica si anume Aeroportul International Cluj. Wizz Air are deschidere si curse foarte importante in toata Europa. Ne bucuram de aceste curse, ne bucuram de a 5-a aeronava, speram urmeze si alte aeronave, dar stim ca si noi trebuie sa facem pasi importanti in dezvoltarea aeroportului si promit ca, orice se aude in media, aeroportul international este, va fi si va ramane in continuare cea mai importanta investitie a judetului Cluj. Aceasta crestere exponentiala a numarului de pasageri se datoreaza atat managementului aeroportului, dar, cu multumiri, se datoreaza si Wizz Air. Mi-as dori foarte mult, si cred ca foarte multi clujeni si-ar dori, acea cursa Cluj-Budapesta, care din pacate lipseste si sunt convins ca ar fi o cursa profitabila, atat pentru firma cat si pentru Cluj”, a declarat Vakar Istvan.

Vicepresedintele executiv al Wizz Air, John Stephenson, a tinut sa mentioneze importanta Aeroportului International Cluj si a faptului ca traficul de pasageri care utilizeaza serviciile companiei a avut crestere in acest an de 42%.  

“Sunt aici pentru a anunta alocarea celei de a patra aeronave la Cluj-Napoca si noi rute din Cluj-Napoca. Romania se incadreaza in graficul nostru de crestere, in primele noua luni ale anului am inregistrat o crestere la nivelul traficului de pasageri de 20%. In acelasi interval de timp traficul de pasageri de la Cluj-Napoca a crescut cu 42% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Clujul reprezinta pentru noi un succes important. Azi anuntam extinderea activitatii noastre la Cluj, din iulie 2016, o noua aeronava va fi alocata bazei operationale din Cluj-Napoca si vom adauga alte patru noi destinatii incepand cu 22 iulie. Ele se adauga celor deja anuntate Dubai ( din decembrie) si Munchen Memmingen (din februarie)”, a declarat John Stephenson, vicepresedintele executiv Wizz Air.

Directorul Aeroportului International Avram Iancu Cluj, David Ciceo, a reamintit importanta dezvoltarii infrastructurii aeroportului fapt ce a determinat sa fie posibila alocarea unei noi aeronave la baza operationala de la Cluj-Napoca a Wizz Air.

“Realitatea a depasit optimismul nostru si ii felicitam pe cei de la Wizz Air care au dezvoltat o retea de destinatii care ajuta nu numai aeroportul, dar ajuta indirect Clujul. Nu ar fi putut sa puna 5 aeronave fara dezvoltarea infrastructurii, a terminalelor, a pistei noi, a platformelor de parcare si ne bucuram ca putem oferi facilitati la nivel international. Noile rute anuntate astazi sunt in primul rand noi oportunitati de calatorie pentru pasagerii nostri. Potrivit estimarilor noastre si a dezvoltarii sistemului inermodal, credem ca numarul pasagerilor de pe aeroportul clujean va depasi 2 milioane de calatori in 2018 ”, a declarat David Ciceo.

Preturile biletelor pentru cele 4 noi rute vor putea fi achizitionate de la 109 de lei pentru Berlin si Billund, respectiv 129 de lei pentru Alicante si Doncaster Sheffield.

Adauga comentariu