Înca o lovitură pentru afaceriștii care au provocat dezastrul de pe strada Victor Papilian. Emil Boc: „l-am amendat cu 100.000 de lei și le-am făcut plângere penală”

După ce Judecătoria Cluj-Napoca a decis stoparea de îndată a lucrărilor efectuate de firma MHP CONSULTING SOLUTIONS SRL, primăria și-a strâns utilajele, iar în baza sentinței, a intrat pe parcela dezvoltatorului imobiliar și a demarat lucrări de urgență pentru consolidarea terenului. Consturile vor fi suportate de către MHP CONSULTING SOLUTIONS SRL, care are în prezent autorizația de construcție suspendată, o frumoasă plângere penală și un bonus: o amendă de 100.000 de lei. 

„Primăria Municipiului Cluj-Napoca, pe cheltuiala investitorului, intervine în șantierul de pe str. Victor Papilian pentru a lua măsuri de primă urgență pentru punerea în siguranță a caselor învecinate

Pentru a preveni în continuare alunecările de teren din zona străzii Victor Papilian, primăria intervine pe cheltuiala investitorului pentru realizarea lucrărilor de primă urgență, în condițiile în care acesta nu s-a conformat deciziilor Inspectoratului de Stat în Construcții și deciziilor Instanțelor de Judecată.
De asemenea, investitorul are amendă de 100.000 lei, plângere penală și autorizația de construcție (AC) suspendată”, a explicat Emil Boc. 

Locuitorii de pe strada Victor Papilian din cartierul Europa trăiesc un adevărat coșmar. Drumul de acces spre locuințele lor se surpă câte puțin în fiecare zi, iar casele lor încep să o ia la vale. Toate acestea sunt ccauzate de un proiect imobiliar dezvoltat fără studii privind stabilitatea terenului, cel care aparținea firmei MHP CONSULTING SOLUTIONS SRL.

Sentința i-a salvat

Judecătorii clujeni au dispus stoparea de urgență a lucrărilor de pe strada Victor Papilian, care au generat un dezastru pentru locuitorii din zone. Municipalitatea a cerut prin ordonanță președințială oprirea lucrărilor și obligarea constructorului MHP CONSULTING SOLUTIONS SRL să realizeze lucrări de consolidare a terenul, dat fiind alunecările de teren care pun în pericol viețile clujenilor de pe strada respectivă. 

Instanța a aprobat cererile: 

„Admite cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanţii MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA, PRIN PRIMAR, EMIL BOC, şi PRIMARUL MUNICIPIULUI CLUJ-NAPOCA, în contradictoriu cu pârâţii POP MIRCEA HOREA şi MHP CONSULTING SOLUTIONS SRL, Admite cererea de intervenţie voluntară accesorie în interesul reclamanţilor formulată de intervenienţii K.A.şi K.B.I. Obligă pârâţii, în solidar, la executarea în regim de urgenţă a lucrărilor necesare stopării alunecărilor de teren şi de punere în siguranţă a versantului prin efectuarea unor umpluturi în zona sprijinirilor, conform măsurilor dispuse de Inspectoratul de Stat în Construcţii, potrivit adresei nr. 304234/13.08.2021 cu anexa notă tehnică de constatare nr. 23/11.08.2021, iar în situaţia în care aceştia nu execută lucrările de consolidare, autorizează reclamanţii să efectueze, în regim de urgenţă, lucrările necesare stopării alunecărilor de teren şi de punere în siguranţă a versantului prin efectuarea unor umpluturi în zona sprijinirilor, conform măsurilor dispuse de Inspectoratul de Stat în Construcţii, potrivit adresei nr. 304234/13.08.2021 cu anexa notă tehnică de constatare nr. 23/11.08.2021. Executorie”, se arată în soluția pe scurt. 

În baza acesteia, municipalitatea s-a putut impune cu utilajele necesare pentru a consolida alunecările de teren din zona. 

 

Adauga comentariu