Justitie

Încă 30 de zile de arest preventiv pentru GARDIANUL de la Gherla, omul traficanților de etnobotanice

Ziar de Cluj prezenta în urmă cu o lună de zile, în exclusivitate, poveste cu arestarea lui Gabriel Pop, un gardian de la Peninteciarul Gherla, care este acuzat, PÂNĂ ACUM; că a luat o șpăguță de vreo 200 de lei să introducă un deodorant pentru un deținut. Povestea principală a debutat abia cu ocazia perchezițiilor din luna martie, când în casa gardianului au fost descoperite mai multe dispozitive electronice, telefoane smartphone și tablete, fiecare împachetate în plicuri transparente pe care erau notate date pentru ”posesorii” lor. Mai mult, din locuința gardianului a fost ridicat și un carnețel de toată frumusețea în care coruptul își nota ”niște” sume de bani, date calendaristice și ”niște” nume. 

Ei bine, Tribunalul Cluj a admis propunerea DIICOT și a dispus prelungirea măsurii arestului preventiv, atât pentru Gabriel Pop, cât și pentru ”șefii lui”: SZENTGYORGYI IOSIF-DĂNUŢ zis PELU, SZENTGYORGYI DIANA-FLORINA și BOB OVIDIU-LUCIAN zis LUCA, cei datorită cărora cariera lui s-a încheiat. 

„În baza art.236 C.pr.pen. admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casa?ie ?i Justi?ie – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj şi, în consecinţă, dispune prelungirea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii : SZENTGYORGYI IOSIF-DĂNUŢ, SZENTGYORGYI DIANA-FLORINA, BOB OVIDIU-LUCIAN zis LUCA, Pop Gabriel cu o durată de 30 de zile, pentru fiecare inculpat, începând cu data de 25.04.2021 şi până la data de 24.05.2021. În temeiul art.275 alin.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea propunerii de prelungire a măsurii arestării preventive rămân în sarcina statului”, se arată în soluția pe scurt. 

Cei patru sunt acuzați de efectuare de operațiuni fără autorizație prealabilă cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, dare de mită, instigare la infracțiunea de dare de mită, luare de mită și șantaj. Afacerile cu etnbotanice s-au derulat în perioada 2018- prezent. 

„La data de 25 martie a.c., polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 14 percheziții, în județul Cluj, la locuințele unor persoane bănuite de procurarea, punerea în vânzare și deținerea substanțelor psihoactive. Din cercetări a reieșit faptul că persoanele în cauză ar fi introdus substanțe psihoactive în două unități penitenciare, din județele Cluj și Bistrița-Năsăud. Ulterior, ar fi fost comercializate, în interior, de către deținuți. De asemenea, substanțele interzise ar fi fost comercializate și în afara acestor unități. În urma perchezițiilor efectuate, în municipiile Cluj-Napoca, Dej, Turda și comunele Florești, Jucu și Bonțida, au fost descoperite și ridicate 105 grame de substanțe interzise, telefoane mobile și mai multe săbii. Totodată, au fost ridicați 7.900 de lei, 430 de euro și 40 de lire”, arată cei de la IPJ Cluj. 

Citește și: 

 Angajat al Penitenciarului Gherla, propus pentru arest preventiv pentru MITĂ într-un dosar cu trafic de etnobotanice pentru deținuți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *