Impresiile unui taximetrist clujean despre minunata organizare de la Untold: Poliția a avut un comportament deplorabil și penibil, cu decizii absurde

De când a început Untold, noaptea s-a transformat în zi. Orașul de cinci stele nu mai doarme- străzile sunt pline de festivalieri , de mașini parcate oriunde se găsește un spațiu liber, în public au loc activități ”normale”, fără perdea: mâncat, băut, sex, urlatul și cântatul în grup. Libertate totală, ce mai, cu avizul și parafa lui Emil Boc! Chiar și haosul obișnuit din trafic s-a amplificat, ca volumul decibelilor care sparg timpanele clujenilor insomniaci.

Untold este locul libertății totale de exprimare, unde se adună cei mai civilizați oameni, cu cei mai tari organizatori, adevărate modele pentru alte orașe. Această minunată organizare a festivalului și modul perfect de gestionare a traficului de noapte , au fost făcute publice de un taximetrist clujean, pe facebook. Stelian a povestit după a doua zi de Untold experiența sa cu forțele de poliție , care au împărțit amenzi în stânga și în dreapta taximetriștilor.

Practic, autorităților locale nu le-a păsat nici cât negru sub unghie să fluidize traficul, să amenajeze un spațiu pentru mașinile de taxi ca să se evite încălecarea locurilor de parcare și haosul nocturn. Vă redăm mai jos relatarea lui Stelian Feurdean.

”Vreau sa încep prin a explica , unora , că eu aștern aici ceea ce văd eu , ca și taximetrist , nu o părere generală. Ziua asta a avut de toate , dar mi-a lăsat un puternic gust amar. Este a treia ediție și nici organizatorii , nici autoritățile , nu au binevoit să ne amenajeze un spatiu , decent , pentru preluarea participanților la eveniment , ba mai mult ne-am trezit alungați și amendați , de către politie. Poliția a avut un comportament deplorabil și penibil , cu decizii absurde , e înafara logicii să obligi toate mașinile să meargă până la hotel Napoca și aceeași coloană , care devenise foarte mare , să se întoarcă înapoi , când același lucru se putea face, acolo , la Opera Maghiară, după statia de tramvai. În impotența lor intelectuală , au creat un haos și o aglomerație de nedescris.

Noi eram acolo să contribuim la buna desfășurare a evenimentului , nu să fim hărțuiți de poliție. Putem să stăm în standuri , la kilometri de Untold , dar nu cred că e în folosul cuiva. De asta apelăm la voi , festivalierii , să ne oferiți sprijinul în această luptă absurdă , a poliției Române , cu logica lucrurilor. De neînțeles e și faptul că există o singură intrare-iesire. În rest același scenariu , oameni dornici de distracție , civilizați , dar parcă nu a mai fost aceeași euforie din prima seară. Părerile diferă dar trebuie remarcate doua concluzii , foarte multi au spus că a fost un program slab , in ziua 2 , și că ar trebui schimbat ceva , de trei ani vin aceiași artiști , asta e ce am auzit , de la clienți. Stelian , un transportator , autorizat , de persoane , destine și povești. Un taximetrist”, este concluzia bărbatului, după primele două nopți de festival.

Din păcate, jegul semnalat de taximetristul pățit nu se îndepărtează prea ușor de pe retina străinilor care ne vizitează Clujul în aceste zile și observă cum arată de fapt un oraș care a pus Untold pe harta Europei, dincolo de recenzii, laude și vorbe frumoase.

Comentarii

maria din Cluj

06.08.2017 14:01

 D-l taximetrist stie ca majoritatea colegilor lui sunt pro Untold, fara sa accepte nici macar idea sa se organizeze Untold, dar in afara orasului. Cred ca scriem si vorbim prea mult despre festival (desi e necesar si acest lucru, pana la pasul urmator): o actiune in instanta contra Primariei Cluj pentru tulburarea linistii publice si solicitarea de daune ar intruni sute de sustinatori, care ar putea acoperi onorariul avocatului. Ar avea castig de cauza 150%. Ar putea fi un caz interesant pentru un avocat. Organizatorii festivalului se bazeaza tocmai pe faptul ca de trei ani ne plangem dar nu mergem in instanta. 

Rol

06.08.2017 14:15

Asa a fost si in 90, imediat dupa Revolutie, dar Boc era prea tanar sa-si aminteasca.

Oana

07.08.2017 09:37

@Maria: corect. Pana nu-i dam in judecata, nu se va schimba nimic. E luni, 7 aug, ora 9:30 si inca aud basi monotoni si infiniti din Polivalenta. Astia nu mai pleaca acasa odata? Domnule primar, ma indoiesc ca autorizatia a fost emisa pana la ora asta. Nu vreti sa-i duceti acasa la dvs, sa le provoace leziuni auditive ireversibile fetelor dvs? Ca noi, cei de pe-aici, ne-am facut deja datoria din acrst punct de vedere.

Adauga comentariu