Imagini-simbol ale "succesului" colectării selective

Clujul nu este pregătit deloc pentru o colectare selectivă ca la carte.

Punctele gospodărești pentru colectarea selectivă a deșeurilor din cartiere s-au dovedit a fi un fiasco lamentabil, deși primarul Emil Boc se umflă în pene pe Facebook cu reușita programului de mai bine de o lună, iar aplaudacii îi dau "like" si "share", în pofida evidenței.

Realitatea din teren arată clar că amicii edilului de la firmele de salubritate nu își fac datoria. Pe strada Ștefan Mora, din cartierul Grigorescu, gunoiul menajer e neridicat de câteva zile. În fața pubelelor pentru cele patru fracții, pline până la refuz, zac aruncați de-a valma sacii de gunoi, mărturii al modului înduioșător de inutil în care se implică administrația publică locală, dar și al nivelului de civilizație de care dau dovadă unii cetățeni.

Pe raportările municipalității stăm bine, ne aliniem normelor europene, dar când ieșim pe străzile orașului, maestre Emil Boc, ne cam ținem de nas. Vă sfătuim, Excelență, să vă tineți de nas și dumneavoastră și să umblați, în continuare legat la ochi. Totuși, puneți inutilii grăsani ai Poliției locale să facă ceva mișcare și prin cartiere, apoi pe la firmele de salubritate. Să lase hăituitul de moși și babe.

În rest, lăsăm imaginile să vorbească de la sine.

Adauga comentariu