IMAGINI cu șantierul pentru PODUL de la Turda! Care este stadiul lucrărilor?

Circulația rutieră pe DN 1 a fost oprită în luna martie a acestui an pentru efectuarea lucrărilor de reparație la podul peste râul Arieș, arată cei de la Turdanews. Între timp, pe zona Armata Roșie, zona industrială a Turzii, care a devenit artera principală de traversare a municipiului, se circulă bară la bară, 2 km fiind parcurși uneori în 50 de minute.

În luna mai, 2021, au fost întrerupte, proiectul fiind întârziat cu mai bine de două săptămâni din cauza „birocrației”. Cetățenii nu se plâng doar de întrârzierea lucrărilor, ci și de traficului creat, în special în zona senului giratoriu din Piața Romană, respectiv sensul giratoriu de pe strada Ștefan cel Mare. 

Între timp, problema s-a rezolvat, Garda Forestieră a scos temporar laterala podului din fondul forestier, iar cei de la Ocolul Silvic Turda s-au mobilizat și au tăiat imediat copacii, făcând front de lucru pentru firma care reabilitează obiectivul, astfel că nu mai există probleme majore în ceea ce privește proiectul de reabilitare.

Conform contractului de lucrări, lucrările urmau să dureze 12 luni, însă constructorul spune că va finaliza treaba până în 22 decembrie 2021. Lucrările ar fi trebuit să înceapă mai repede (septembrie 2020), însă ar fi încurcat traficul și mai mult, strada 22 Decembrie fiind, la rândul său, în curs de reabilitare. 

 

 

 

Variante de rute ocolitoare: 

– Fără restricții de tonaj (tur-retur): sensul dinspre Cluj-Napoca spre Câmpeni, Alba Iulia, București va fi deviat pe traseul str. G-ral Dragalina – str. Ștefan cel Mare, str. 22 Decembrie 1989 (DJ 161 B), continuare pe str. 22 Decembrie 1989 (DN 75) pentru cei care se deplasează spre Câmpeni și pe str. Armatei pentru cei care se deplasează spre Alba Iulia, București.

– Cu restricții de tonaj de 7,5 tone: direcția Câmpeni și Turda spre Cluj-Napoca se va realiza pe ruta Mihai Viteazu (dinspre Turda, Alba Iulia, București) – Cheia –Săndulești – Tureni – Cluj-Napoca și pe ruta Cluj-Napoca – Tureni – Săndulești – Cheia – Mihai Viteazu (spre Turda, Alba Iulia și București) dinspre Cluj-Napoca spre Câmpeni, Turda, Alba Iulia și București.

În vederea evitării aglomerării rutelor stabilite mai sus, se recomandă participanților la trafic (în special traficul greu), care tranzitează zona dinspre Alba Iulia, Târgu Mureș, Câmpeni spre Cluj-Napoca, Dej, Bistrița, Suceava, utilizarea rutei: Autostrada A3 – Câmpia Turzii – Turda – Gilău – Nădășel – DN 1F – Varianta de Ocolire Cluj Napoca Nord Est – DN 1C.

 

Adauga comentariu